Can Barata, Jardins del Vallès i la qüestió nacional centren l'audiència pública

Les persones que han intervingut a l'audiència pública han demanat per diferents qüestions, entre les quals destaquen Can Barata, l'amfiteatre de Jardins del Vallès o la qüestió nacional

L'audiència pública del ple municipal del mes d'octubre ha estat variada pel que fa als temes plantejats pels veïns que hi han participat. Can Barata, el projecte de l'amfiteatre del parc de Jardins del Vallès, o la qüestió nacional han estat alguns dels temes destacats d'aquesta audiència pública.

Can Barata

Un representant de l'Associació de Veïns de Can Barata ha demanat per tres temes: l'endarreriment de la fibra òptica, sobre els punts d'accés al barri i sobre un problema de la pressió de l'aigua, que "s'ha arreglat a alguns veïns i a alguns altres no", tal com ha explicat el representant de l'associació.

Pel que fa a la fibra òptica, el representat ha assegurat que els veïns pateixen "un problema important de comunicació". En l'àmbit de l'accés al barri, ha explicat que "representa un risc molt elevat", i ha recordat que hi ha el projecte del tercer carril, que encara no s'ha executat: "Ja toca", ha dit.

El representant de Can Barat al Ple Municipal. FOTO: Bernat Millet

El representant de Can Barat al Ple Municipal. FOTO: Bernat Millet

El tinent d'alcaldia, Francesc Duch, ha contestat que "estem treballant en el tema de la fibra òptica", i ha explicat que l'Ajuntament ja ha parlat amb telefònica: "Sembla ser que ja han trobat la solució", ha dit.

Duch ha coincidit també en el pensament que el tercer carril "sembla la solució més viable" per millorar l'accés a Can Barata, i ha explicat que també s'està treballant en aquest projecte amb la Generalitat, tot i que no hi ha un calendari.

La qüestió nacional i "l'honorabilitat del Govern"

Josep Arcas ha volgut posar-se al cantó dels partits independentistes: "Tenim diferències, vostè és la meva alcaldessa, però dilluns vaig reflexionar molt sobre com confrontar la repressió i crec que ningú és imprescindible. Abans que els partits hi ha Catalunya", ha dit. D'altra banda, Arcas ha preguntat a Pere Soler si "pot dir a la família del Guillem que acati la sentència". Pere Soler ha respost: "No l'entenc gaire". Arcas ha tornat a respondre que ell no entén "com gestiona el PSOE i el PSC aquesta situació".

Josep Arcas en la seva intervenció en el ple municipal. FOTO: Bernat Millet

Josep Arcas en la seva intervenció en el ple municipal. FOTO: Bernat Millet

Un altre santcugatenc ha dit Mireia Ingla que "són amb els carcellers de Catalunya", i li ha preguntat: "No li fa vergonya?". Mireia Ingla ha demanat "respecte". "Després d'aquesta sentència i tot el que ha passat aquesta setmana, trencarà el vergonyant pacte de Govern que tenen amb el PSC?", ha preguntat una altra persona. L'alcaldessa, Mireia Ingla ha contestat que "hem explicat el nostre posicionament en infinitat d'ocasions".

L'amfiteatre al parc de Jardins del Vallès

També ha intervingut un veí de la zona del parc de Jardins del Vallès, que ha criticat l projecte de l'amfiteatre, que l'Ajuntament fa mesos que vol implementar: "La solució que s'està aplicant al parc no respon als problemes que fa 30 anys que tenim", ha dit el veí, que també ha preguntat si "s'han contemplat més alternatives".

Intervenció del representant dels veïns de Jardins del Vallès. FOTO: Bernat Millet

Intervenció del representant dels veïns de Jardins del Vallès. FOTO: Bernat Millet

El regidor Marco Simarro, que ha tingut reunions amb aquests veïns, ha contestat que "tenim un espai urbà malmès, i a partir d'aquesta anàlisi, com a Govern enteníem que la proposta de l'amfiteatre podia seguir tenint cabuda, amb modificacions".

Altres temes de l'audiència pública

Cal destacar que també ha intervingut l'AFA de La Mirada, que ja va fer-ho en el ple del mes passat: "En aquest ple ja vau dir que des del primer dia de Govern, La Mirada ha estat a la vostra taula. Un mes més sense no tenir cap idea sobre quin és aquest projecte", ha dit el representant de l'associació, que ha afgit: "Cada dia estem més farts".

En aquest sentit, l'alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla, ha contestat que dijous, després d'algunes reunions, els podran donar alguna resposta.

D'altra banda, la dona que protesta nua per l'habitatge ha denunciat "persecució policial".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem