2 mocions institucionals, 1 aprovada, 2 rebutjades i l'increment de l'IBI centren el Ple

La sessió plenària a Sant Cugat s'ha celebrat aquest 21 d'octubre amb una durada de poc més de 3 hores

El ple municipal a Sant Cugat del Vallès ha finalitzat amb dues mocions institucionals, dues de rebutjades i una d'aprovada durant la sessió d'aquest dilluns, 21 d'octubre. Una sessió que ha vingut marcada també per la proposta de l'equip de govern d'una pujada del 3% del tipus impositiu de l'Impost sobre Béns Immobles (IBI) per l'any 2020.

Més info: El govern de Sant Cugat proposa un increment de l'IBI

Pel que fa a les mocions institucionals, Sant Cugat ha donat suport a la candidatura de "Sant Cugat capital de la sardana 2022/23', alhora que se sumava a l'Agenda Urbana de Catalunya.

Més info: El municipi s'adhereix a l'Agenda Urbana de Catalunya

Més info: Sant Cugat presentarà candidatura per ser capital de la sardana '22-'23

D'altra banda, el Ple Municipal ha aprovat la proposta de Junts per Sant Cugat per a la no criminalització de l'independentisme amb els vots a favor d'ERC i la CUP, l'abstenció del PSC i el vot en contra de Cs.

Més info: Sant Cugat rebutja criminalitzar l'independentisme

Igualment, el consistori ha rebutjat la proposta de Ciutadans de condemnar de la violència i el terrorisme en democràcia per "la barreja d'idees", amb els vots en contra de Junts, ERC i la CUP, i l'abstenció del PSC.

Més info: Rebutjada la proposta de condemna al terrorisme de Cs per "la barreja d'idees"

També s'ha rebutjat la proposta de Ciutadans per a incrementar la seguretat en els espais d'oci nocturns, per diferències en els mecanismes a aplicar. La proposta ha rebut el vot contrari de l'equip de govern, i l'abstenció de Junts per Sant Cugat.

Més info: No prospera la proposta de Cs per incrementar la seguretat en els espais d'oci nocturn

Durant la celebració del ple municipal del mes d'octubre, Carles Brugarolas ha pres posició del càrrec de regidor per Junts per Sant Cugat en substitució de Josep Lluís Lliberia.

Més info: Carles Brugarolas pren possessió com a regidor a Sant Cugat

Entre altres aspectes, també s'ha nomenat els presidents dels Consells de Barri a Sant Cugat, i Govern i oposició han xocat pel tribut metropolità.

Més info: Madrona, Soler, Simarro, Gorina i Gordó, presidents dels Consells de Barri

Més info: Govern i oposició xoquen pel tribut metropolità

Pel que fa al torn de participació ciutadana durant l'audiència pública, han estat múltiples les intervencions, centrades en Can Barata, els Jardins del Vallès i la qüestió nacional, entre altres.

Més info: Can Barata, Jardins del Vallès i la qüestió nacional centren l'audiència pública

 
Comentaris

Destaquem