Madrona, Soler, Simarro, Gorina i Gordó, presidents dels Consells de Barri

Els 5 regidors, tots ells membres del Govern, presidiran els 5 Consells de Barri, després que així s'hagi aprovat en el ple municipal del mes d'octubre

El tinent d'alcaldia de Presidència, Hisenda, Serveis Urbans, Mobilitat, Seguretat i Transport, Pere Soler (PSC); la tinent d'alcaldia de Cultura, Educació i Universitat, Esports, Joventut i Memòria Històrica, Esther Madrona (ERC-MES); el regidor de Joventut i de Participació i Barris, Marco Simarro (CUP-PC); la regidora d'Infància i d'Educació, Universitat i Memòria Històrica, Pilar Gorina (PSC); i la comissionada per l'Emergència Climàtica, Alba Gordó (ERC-MES) presidiran els Consells de Barri, després que així s'hagi votat en el ple municipal del mes d'octubre.

Cal destacar, que a diferència de l'anterior mandat, tots els Consells de Barri estaran presidits per membre del Govern, i no n'hi haurà cap liderat per cap membre de l'oposició. A més, s'ha parlat d'augmentar els Consells de Barri, dividint algun dels que ja hi ha, i passant a ser-ne sis en total. Aquest pas, però, s'haurà de fer amb els Consells de Barri ja constituïts, i per votació en aquests.

El repartiment

  • Esther Madrona i Grases, la presidència del Consell de Barri del Centre Est.
  • Pere Soler i Artalejo, la presidència del Consell de Barri del Centre Oest.
  • Marco Simarro Zanon, la presidència del Consell de Barri de la Floresta.
  • Pilar Gorina Saénz de Cabezón, la presidència del Consell de Barri de Mira-sol.
  • Alba Gordó i Vilaseca, la presidència del Consell de Barri de les Planes.

A més, cal destacar que els partits amb representació a l'Ajuntament nomenen també als seus vocals en cada Consell de Barri. Poden veure's aquí.

El regidor Marco Simarro ha explicat la proposta, aclarint que es crearà un sisè Consell de Barri, "per atendre millor les necessitats de cada barri", anunciant que aviat començaran a treballar. "Hem cregut que les presidències fossin ocupades pels regidors de l'equip de govern, prou plurals", ha afegit.

A petició de Joan Puigdomènech, Simarro ha explicat que "ara s'aprova per normativa", per no entorpir el seu funcionament. "El nou Consell de Barri s'ha estat treballant des de l'Àrea de Participació, en paral·lel amb les entitats dels consells de barri existents", ha aclarit, explicant que "l'objectiu és que a les sessions inaugurals dels Consells de Barri existentsi es pugui aprovar la proposta de nova redistribució territorial".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem