Ciutadans vol promoure un protocol contra la transfòbia

El grup presentarà una moció al ple amb la finalitat d’elaborar un producte educatiu contra l’assetjament per identitat de gènere

El grup municipal de Ciutadans (Cs) vol combatre l’assetjament per orientació sexual. Així el grup proposarà al ple de l’Ajuntament que insti a la Conselleria d’Ensenyament el desenvolupament d’un protocol. Aquest grup vol que es “presenti la proposta d’aquest protocol al Consell Escolar municipal per a què sigui treballada, esmenada i enriquida per a poder ser implantada a la ciutat de Sant Cugat”.


En l’últim ple de gener es va aprovar amb un ampli consens la moció conjunta dels grups municipals d’ERC-MES, Convergència, CUP-PC, Cs, ICV-EUiA i PSC de condol per la mort d’Alan Montoliu i de condemna a la transfòbia. Però Cs no s’ha volgut quedar aquí i ara busca “la implementació de solucions davant aquesta mena de casos” d’assetjament.


Alan Montoliu, el jove rubinenc de 17 anys, es va suïcidar a finals de desembre de l’any passat presumptament a causa del greu assetjament que sofria per la seva transsexualitat. Segons les entitats que treballen en defensa dels drets de les lesbianes, gais, bisexuals i transsexuals, més de la meitat dels menors LGBT pateixen assetjament escolar a les aules. Amb aquesta moció, Ciutadans “intenta facilitar la labor que han de realitzar l’Àrea d’Educació, l’Àrea de Benestar i la Conselleria d’Ensenyament” a l'hora de fer front a molts altres casos d’aquesta mena que molts joves han de patir en silenci.
 

Més informació
 
Comentaris

Destaquem