Condemna del Ple a la transfòbia que se suma al dolor de la família de l'Alan

La proposta també anima a les institucions a impulsar una Llei per la Identitat de Gènere, per agilitzar els procediments de canvi de nom

L'Ajuntament desplegarà i donarà compliment a la Llei 11/2014 que garanteix els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i fixar mesures per eradicar l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia. A través d'una moció conjunta presentada per les formacions ERC-MES, Convergència, CUP-PC, Ciutadans, ICV-EUiA i el PSC la proposta vol dotar als centres educatius amb els recursos necessaris per lluitar contra la LGTBIfòbia i prevenir els casos d’assetjament escolar. El PP també s'ha sumat finalment a la proposta, tot i que no ha votat a favor dels acords que tracten la Llei 11/2014. 



La proposta també anima a les institucions a impulsar una Llei per la Identitat de Gènere, que tindria per missió facilitar i agilitzar els procediments de canvi de nom i sexe en els documents i certificats oficials, a més d’abolir els tractaments mèdics obligatoris i el diagnòstic de salut mental com a requisit pel reconeixement de la identitat de gènere i reconèixer el dret dels menors d’edat a la identitat sexual. Durant la sessió plenària s'ha traslladat el condol i el suport de l’Ajuntament a la família i les amistats de l'Alan Montoliu Albert i s'ha manifestat el rebuig a la "transfòbia latent a la nostra societat", alhora que s'ha condemnat tota discriminació per raó d'identitat de gènere o expressió de gènere.

Erradicar l'assetjament escolar

Durant en el ple s'ha recordat el suïcidi i l'assetjament escolar que patia l’Alan Montoliu Albert, el noi transsexual de Rubí, vinculat a Sant Cugat, on va cursar una part de l'escolarització a causa de la seva identitat de gènere. El text exposa que el noi va ser un dels primers menors d'edat autoritzats a canviar el nom del seu document d'identitat, el que "no va evitar que fos víctima de la transfòbia latent a la nostra societat, que encara no accepta la diversitat sexual".



Tots els grups polítics han posat de manifest que les persones "tenen dret a desenvolupar la seva vida, pública i privada, sense marginacions, ni discriminació", de manera que "cal garantir aquest dret i promocionar el respecte a la igualtat de tracte i vetllar perquè el conjunt de la ciutadania pugui viure la seva identitat sexual lliure de discriminacions per raó d'identitat de gènere o orientació sexual".

El Ple ha lamentat també que existeixen nombrosos casos d'assetjament escolar i que en moltes ocasions es produeixen per LGTBIfòbia.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem