La Junta Electoral no farà treure l'estelada de la plaça Lluís Millet

Finalment, la resolució de la Junta Electoral de Terrassa no considera que la plaça de l'estació sigui un local electoral ni un edifici públic

L'estelada que oneja a la plaça Lluís Millet des del setembre passat ho seguirà fent durant tota la campanya electoral. Finalment, la Junta Electoral de Terrassa no ha instat a l'Ajuntament a retirar la bandera ja que no està ubicada ni en "edific públic" ni "local electoral".

El divendres passat, la Junta Electoral va emetre una resolució on deia que la plaça Lluís Millet es "tracta d'un espai públic obert gratuït per a la campanya electoral, ofert per l'Ajuntament i assignat a diferents formacions polítiques". Tot i això, la resolució no incloïa cap acord, per la qual cosa l'Ajuntament va demanar un aclariment a l'organisme.

Ara, la Junta Electoral ja ha emès un acord, en el qual no instarà al consistori a retirar l'estelada de l'estació.

Resposta a VOX

La resolució de la Junta Electoral de Terrassa és la resposta al candidat de VOX-Família i Vida, Ignacio Garriga, que va interposar un recurs a la Junta perquè es retirés l'estelada.

A més, la Junta Electoral Central va dictar una resolució on prohibia l'exhibició de l'estelada en edificis públics i locals electorals.  "Durant els períodes electorals els poders públics estan obligats a mantenir estrictament la neutralitat política i per tant han d'abstenir-se de col·locar en edificis públics i locals eletorals símbols que poden considerar-se partidistes, i han de retirar-se els que s'hagin col·locat abans de la convocatòria electoral", va defensar la Junta Electoral Central, en una decisió que, finalment, no afectarà Sant Cugat.

Estelada amb polèmica

El 10 de setembre del 2014 l'Ajuntament de Sant Cugat va decidir penjar l'estelada a la plaça Lluís Millet. La decisió ha generat polèmica els darrers mesos a la ciutat, principalment per part del PP, Ciutadans i VOX.

Primer va ser el PP qui va interposar una demanda contra l'Ajuntament de Sant Cugat fa unes setmanes. Llavors, el jutjat contenciós administratiu número 2 de Barcelona va desestimar les mesures cautelars per retirar l'estelada, tot i que deixava la porta oberta a valorar la situació en període electoral: "És cert que la bandera estelada respon a certa opció política i que les administracions han de mantenir la neutralitat, però no s'està en període electoral".

La setmana passada va ser VOX-Família i Vida qui va interposar un recurs a la Junta Electoral de Terrassa per tal que l'Ajuntament retirés l'estelada. "No es pot torpedinar la democràcia, ni deixar de representar tots els ciutadans, ni ofendre ningú", va explicar al TOT Sant Cugat l'alcaldable de la formació,Ignacio Garriga.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem