Eleccions municipals a Valldoreix 2023: els candidats a l'EMD

Susana Herrada i Juanjo Cortés són a priori els candidats que tenen més opcions a ser elegits president

El 28 de maig se celebren les eleccions municipals i els valldoreixencs hauran de votar també pel president de l'EMD. Després de dotze anys i tres mandats, Josep Puig va anunciar que no es tornaria a presentar i Valldoreix tindrà nou president.

Cal recordar que en les eleccions municipals, els veïns de Valldoreix tenen dues urnes: una per escollir els regidors de l'Ajuntament de Sant Cugat i una altra per elegir de manera directa el president. El candidat amb més vots és proclamat president de l'Entitat Municipal Descentralitzada. Pel que fa als vocals, 8 en total, es determinen a partir dels vots dels valldoreixencs a l'urna de l'Ajuntament de Sant Cugat.

Més info: Com s'escull el president de l'EMD de Valldoreix?

Hi ha sis candidats a la presidència de l'EMD, dos dels quals compten amb el suport de diversos partits: Susana Herrada i Juanjo Cortés.

Després que Cortés fos presentat com a candidat de la coalició d'esquerres Valldoreix Plural, formada per l'Associació de Veïns i Veïnes Progressistes de Valldoreix, Gent per Valldoreix, ERC, PSC, En Comú Podem i la CUP, Susanna Herrada també va fer el pas de formar Som Valldoreix, així no seria només la candidata de Junts, sinó de l'agrupació d'electors per aglutinar l'espai de centre-dret. Aquesta candidatura inclou Junts i PDeCAT, i té el suport explícit de PP i Valents.

Més info: El PP dona suport a la candidatura d'Herrada (Som Valldoreix) no presentant candidat

Més info: Herrada (Som Valldoreix) suma el suport de Valents per ser presidenta de Valldoreix

Més info: Susana Herrada rep l'escalf dels militants en la presentació com a presidenciable

Els altres candidats a la presidència de Valldoreix són Pepe Escofet, de Ciutadans, Juan Pich-Aguilera, de Vox, Arnau Prats, del Front Nacional, i Neus José, d'Independents

Som Valldoreix

Susana Herrada. FOTO: Bernat Millet

Susana Herrada. FOTO: Bernat Millet

Susana Herrada, actual vicepresidenta de l'EMD serà la candidata de Som Valldoreix. Vocal des del 2007 a l'EMD, Herrada forma part del govern valldoreixenc des del 2011, quan hi havia Convergència i Unió. Ha estat responsable d'àmbits com mobilitat, transport i vialitat, recursos humans, cultura o medi ambient.

"Mantenir Valldoreix neta és una prioritat", va defensar durant la seva presentació com a presidenciable. La mobilitat, la seguretat i la sostenibilitat i la prevenció d'incendis són altres de les línies mestres que es va marcar. Pel que fa a projectes, va defensar la construcció de la nova escola de música a l'espai del garden.

Més info: Herrada es presenta a presidenciable de l'EMD amb l'agrupació d'electors Som Valldoreix

Més info: Susana Herrada (Som Valldoreix): “Nosaltres som defensors de diferents centralitats”

Valldoreix Plural

Juanjo Cortés. FOTO: Bernat Millet

Juanjo Cortés. FOTO: Bernat Millet

L'historiador valldoreixenc Juanjo Cortés liderarà la coalició d'esquerres Valldoreix Plural. Tècnic de l'EMD, Cortés fa per primera vegada el salt a la política institucional. En les eleccions de 2019, Xavier Humet va ser el candidat d'una candidatura similar, tot i que el PSC no en formava part.

Com a principals objectius s'ha fixat acabar amb la manca d'espais per les entitats, els equipaments esportius, la centralitat i finalitzar la urbanització de l'avinguda del Baixador. És el president de Valldaurex, Centre d’Estudis de Valldoreix, i de la Societat Catalana de Genealogia, Heràldica, Sigil·lografia, Vexil·lologia i Nobiliària. També forma part de l’Institut d’Estudis Medievals, del Seminari de Paleografia, de Codicologia i de Diplomàtica de la UAB.

Més info: L'historiador Juanjo Cortés, presidenciable a Valldoreix per la coalició d'esquerres

Més info: Juanjo Cortés es presenta com a presidenciable a Valldoreix criticant el "mal govern"

Més info: Juanjo Cortés (Valldoreix Plural): “Tenim un gran dèficit d’equipaments, estan obsolets”

Ciutadans

Pepe Escofet. FOTO: Bernat Millet

Pepe Escofet. FOTO: Bernat Millet

Josep Lluís (Pepe) Escofet serà el candidat de Ciutadans a la presidència de l'EMD de Valldoreix. Membre de les Joventuts de Ciutadans i número 5 a la llista del partit a Sant Cugat, Escofet ha cursat estudis de Dret i de Criminologia i Seguretat.

Més info: Pepe Escofet, candidat de Ciutadans a l'EMD de Valldoreix

Més info: Pepe Escofet (Cs): “Volem un referèndum i defensem que Valldoreix s’integri a Sant Cugat”

Vox

Juan Pich-Aguilera Blasco, candidat de Vox a la presidència de Valldoreix. Foto: Cedida

Juan Pich-Aguilera Blasco. Foto: Cedida

Vox es presenta a l'EMD amb Juan Pich-Aguilera com a candidat, estudiant de Dret.

Més info: Vox es presenta a l'EMD de Valldoreix amb Juan Pich-Aguilera

Front Nacional

Arnau Prats. FOTO: Bernat Millet

Arnau Prats. FOTO: Bernat Millet

El candidat a l'EMD del Front Nacional és Arnau Prats, que es presenta "en defensa de la família i la regulació de la immigració".

Provinent de Sabadell, Prats va aterrar a Sant Cugat a principis del 2000 i viu a Valldoreix els darrers 10 últims anys; pel que fa al món laboral, el candidat prové del món empresarial i compta amb una empresa d'higiene professional i una de plàstic reciclat. A més, Prats és president de la Coral de l'AFA de La Farga i La Vall.

Més info: Arnau Prats es presenta com a presidenciable a Valldoreix amb el Front Nacional

Més info: Prats (presidenciable del FNC): 'No som xenòfobs; defensem la immigració regulada'

Independents

Neus José. FOTO: Bernat Millet

Neus José. FOTO: Bernat Millet

Neus José, presidenta de Propietaris i Veïns de Valldoreix, serà la candidata d'Independents Sant Cugat-Valldoreix. José havia sigut vocal del govern valldoreixenc liderat per Josep Puig, des del gener del 2019 fins al maig del 2019 com a independent pel grup del PDeCAT-Actuem, en substitució de Joaquim Castelló.

A la seva presentació, José va parlar d'una "política de proximitat, ètica, compromís i transparència" des d'independents Sant Cugat-Valldoreix. Pel que fa al seu actual càrrec com a presidenta de Propietaris i Veïns de Valldoreix, va confirmar que continuaria exercint com a tal.

Més info: Neus José, presidenciable a l'EMD per Independents

Més info: José (Independents): "Anar sols ens dona molta llibertat i no hem de retre comptes"

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem