Eleccions municipals a Valldoreix 2023: els candidats a l'EMD

Susana Herrada i Juanjo Cortés són els dos únic candidats confirmats a la presidència de l'EMD de Valldoreix

El 28 de maig se celebren les eleccions municipals i els valldoreixencs hauran de votar també pel president de l'EMD. Després de dotze anys i tres mandats, Josep Puig va anunciar que no es tornaria a presentar i Valldoreix tindrà nou president.

Cal recordar que en les eleccions municipals, els veïns de Valldoreix tenen dues urnes: una per escollir els regidors de l'Ajuntament de Sant Cugat i una altra per elegir de manera directa el president. El candidat amb més vots és proclamat president de l'Entitat Municipal Descentralitzada. Pel que fa als vocals, 8 en total, es determinen a partir dels vots dels valldoreixencs a l'urna de l'Ajuntament de Sant Cugat.

Més info: Com s'escull el president de l'EMD de Valldoreix?

A menys de sis mesos de les eleccions, hi ha dos candidats confirmats a la presidència. 

Junts per Valldoreix

Susana Herrada, a la presentació oficial com a presidenciable a l'EMD de Valldoreix. FOTO: Bernat Millet

Susana Herrada, a la presentació oficial com a presidenciable a l'EMD de Valldoreix. FOTO: Bernat Millet

Susana Herrada, actual vicepresidenta de l'EMD, serà la candidata de Junts per Valldoreix i prendrà el relleu de Josep Puig. Vocal des del 2007 a l'EMD, Herrada forma part del govern valldoreixenc des del 2011, quan hi havia Convergència i Unió. Ha estat responsable d'àmbits com mobilitat, transport i vialitat, recursos humans, cultura o medi ambient.

"Mantenir Valldoreix neta és una prioritat", va defensar durant la seva presentació com a presidenciable. La mobilitat, la seguretat i la sostenibilitat i la prevenció d'incendis són altres de les línies mestres que es va marcar. Pel que fa a projectes, va defensar la construcció de la nova escola de música a l'espai del garden.

Més info: Susana Herrada rep l'escalf dels militants en la presentació com a presidenciable

Coalició d'esquerres

art 1717

Juanjo Cortés

L'altre candidat confirmat és l'historiador valldoreixenc Juanjo Cortés, que liderarà una coalició d'esquerres integrada per l'Associació de Veïns i Veïnes Progressistes de Valldoreix, Gent per Valldoreix, ERC, PSC i En Comú Podem. La voluntat de la plataforma és que la CUP s'hi acabi afegint, un fet que tot sembla que acabarà passant. Tècnic de l'EMD, Cortés fa per primera vegada el salt a la política institucional. La llista encara no té nom. En les eleccions de 2019, Xavier Humet va ser el candidat d'una candidatura similar, però amb la CUP i sense el PSC.

Com a principals objectius s'ha fixat acabar amb la manca d'espais per les entitats, els equipaments esportius, la centralitat i finalitzar la urbanització de l'avinguda del Baixador. És el president de Valldaurex, Centre d’Estudis de Valldoreix, i de la Societat Catalana de Genealogia, Heràldica, Sigil·lografia, Vexil·lologia i Nobiliària. També forma part  de l’Institut d’Estudis Medievals, del Seminari de Paleografia, de Codicologia i de Diplomàtica de la UAB.

Més info: L'historiador Juanjo Cortés, presidenciable a Valldoreix per la coalició d'esquerres

Altres candidatures

Dels partits amb representació a l'EMD de Valldoreix, Ciutadans encara no ha presentat candidat oficialment. Tampoc la CUP s'ha posicionat si presentarà el seu presidenciable o s'afegirà a la coalició d'esquerres, que per ara és l'opció més possible. El Partit Popular, que va quedar fora del ple de Valldoreix el 2019, tampoc ha anunciat cap de llista. En els comicis de 2019, també es va presentar David Sempere com a candidat de Primàries.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem