Ciutadans presenta recurs d'impugnació al decret d'alcaldia de suport a l'1-O

La formació de Sant Cugat reclama "deixar sense efecte" la decisió del govern municipal

El grup municipal de Ciutadans de Sant Cugat del Vallès ha presentat un recurs d'impugnació al decret d'alcaldia signat en suport a les lleis aprovades pel Parlament de Catalunya per tirar endavant el referèndum de l'1 d'octubre.


Al text, la formació al·lega que l'acte administratiu de l'alcaldessa és conseqüència de diverses accions polítiques "il·legals i suspeses per part del Tribunal Constitucional, i per tant, sense vigència legal", com expliquen en un comunicat.

En el mateix comunicat, Munia Fernández-Jordán remarca que la formació ha pres aquesta mesura perquè "té el compromís de vetllar per un ajuntament que compleixi les lleis", apuntant que aquests ajuntaments "no seran còmplices d'un cop a la democràcia".

"Des de Ciutadans no es permetrà que l'alcalde faci un ús ideològic de la institució", assenyalen, recordant que "l'ajuntament representa a tots els ciutadans". En el comunicat, afegeixen que "el govern municipal no pot posar la ciutat al servei d'un projecte que pretén aixecar fronteres i enfrontar els catalans amb la resta els espanyols".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem