Ciutadans proposa fer més operatius els plens per "apropar-los a la ciutadania"

Ciutadans proposa reduir les mocions de cada grup i posa com a exemple les més de cinc hores que va durar el ple municipal del febrer

El grup municipal de Ciutadans ha fet una proposta per reduir el màxim de mocions possibles que pot presentar cada partit als plens municipals, per tal que siguin més operatius. Posen com a exemple les cinc hores que va durar el ple del passat dilluns 15 de febrer, en el qual "ni tan sols va haver-hi temps per tractar tots els punts del dia".

Aldo Ciprián, portaveu del grup municipal, ha denunciat en un comunicat que en aquell ple es va estar “més d’una hora parlant de temes que no són de la nostra competència, en lloc de centrar els esforços a tractar els assumptes locals”. L'alcaldessa va haver d’emplaçar a contestar els precs i preguntes dels regidors a les comissions informatives en comptes de fer-ho en el ple.

Segons informa Ciutadans, proposaran a la pròxima junta de portaveus que “es redueixi el nombre de mocions a presentar per cada formació”. Des del passat mandat, cada partir pot portar un màxim de tres mocions, de les quals dos són d’àmbit local i una de general. Ciprián ha argumentat que, com a aquesta legislatura han entrat dos nous partits (ERC-MES i C’s), “la regla establerta hauria d’adaptar-se a la nova situació per aconseguir una major eficiència als plens i una major participació ciutadana”.

Una altra mesura que Ciutadans proposa és “traslladar els actes institucionals, com per exemple el nomenament dels fills predilectes, dels plens ordinaris a plens extraordinaris, on només s’abordi l’assumpte concret”. Amb aquestes propostes pretenen apropar la ciutadania als Plens i que se centrin a abordar temes que afecten directament a Sant Cugat.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem