Ciutadans, segona força a Sant Cugat amb un 17,6% dels vots

La formació liderada per Inés Arrimadas millora a Sant Cugat en un 10% el percentatge de vots respecte al 2012

Ciutadans ha estat un dels grans guanyadors de la nit electoral d'aquest diumenge, 27 de setembre, esdevenint segona força al Parlament de Catalunya i amb un augment molt significatiu d’escons, passant de 9 a 25. La formació ha obtingut un 17,9% dels vots a tot el país.

A Sant Cugat, el resultat també ha estat molt positiu. Ha augmentat del 7,7% del total de vots a un 17,6%, i ha aconseguit 8.596 vots. A les anteriors eleccions, el 2012, C’s va obtenir només 3.391 vots i va ser cinquena força a la ciutat; i a les municipals van tenir 4.727 vots i van ser tercera força a la ciutat.

A diferència de la resta de partits de la ciutat, C’s no ha fet cap celebració a Sant Cugat. Els seus representants locals s’han desplaçat a Barcelona per celebrar-ho a l’hotel Barceló Sants, on entre d’altres hi havia la cap de llista de la formació, Inés Arrimadas, i el president del partit, Albert Rivera.

Ciprián: “Els bons resultats responen a una campanya global a tota Catalunya”

Segons Aldo Ciprián, portaveu de C’s a Sant Cugat, aquests bons resultats a la ciutat cal atribuir-los “a una campanya global a tota Catalunya. Sabem que és difícil en qüestió de quatre mesos que es dupliquin el nombre de vots a la ciutat i, per tant, pensem que és conseqüència de la bona campanya del partit”.

Sobre quin és l’escenari que es dibuixa amb els resultats a Catalunya, amb una majoria d’escons de les forces sobiranistes, Ciprián no es mulla: “Això ho hauria de respondre Junts pel Sí, la candidatura que aspirava a tenir majoria i que no té. A partir de demà veurem què faran”.

Ciprián reconeix que no s’esperaven el resultat: “No esperàvem obtenir 25 escons. Creiem també que és un molt bon resultat perquè Junts pel Sí no ha tret els 68 que necessitava per obtenir la majoria i es veurà obligat a pactar. Hem fet un bon treball”.

Mireu les millors imatges de la nit electoral

Més informació
 
Comentaris

Destaquem