Patacada de Catalunya Sí que es Pot a Catalunya i a Sant Cugat

La coalició d’esquerres es queda com a sisena força de la ciutat. A les municipals, ICV-EUiA, sense Podem, va ser la quarta

Amb un 8,9% del total de vots a Catalunya, Catalunya Sí que es Pot ha protagonitzat una de les grans derrotes de la nit electoral d’aquest diumenge, 27 de setembre. La coalició d’esquerres integrada per ICV, Podem, EUiA i Equo s’ha quedat lluny de les seves pretensions d’esdevenir la tercera potència al Parlament de Catalunya. De fet, ha empitjorat les dades d’ICV-EUiA a les eleccions del 2012, quan els ecosocialistes van treure 13 escons. En aquest cas, tenint en compte que compareixien a les eleccions amb Podem, només n’han tret 11.

Tampoc han estat els esperats els resultats a Sant Cugat. ICV-EUiA, que a les eleccions municipals va ser quarta força, i a les europees tercera, passa a ser sisena força –recordant que compareix en coalició amb Podem– amb un 6,02% dels vots. Per tenir un marc de referència, ICV-EUiA va obtenir un 6,61% dels vots a les municipals, i un 8,86% a les catalanes del 2012.

Dionisio Giménez: “Els resultats són dolents”

El número 29 de la candidatura, el florestà Dionisio Giménez, ha estat contundent amb la seva valoració dels resultats: “Són resultats dolents. Tot i que eren unes eleccions complicades per Catalunya Sí que es Pot, això ens obliga a fer un replantejament no només del missatge que hem transmès durant tota la campanya, sinó també del lloc que ha d’ocupar Catalunya Sí que es Pot a Catalunya”.

Giménez ha dit que “s’ha de respectar la decisió de la majoria”, però que Catalunya Sí que es Pot “ha de defensar el que ha defensat, que es faci un referèndum que no estigui supeditat a Madrid”. Finalment ha admès que “no es pot estar al marge de la realitat que hi ha, però paral·lelament hem de lluitar pel que no ha fet el govern de Catalunya, que és la defensa dels drets dels ciutadans”.

Ramon Gutiérrez: “La polarització de la campanya no ens ha afavorit”

Ramon Gutiérrez, a la dreta. FOTO: Artur Ribera

El regidor d’ICV-EUiA a Sant Cugat ha assegurat que “la participació ha estat un èxit, però pel que fa als resultats locals, no són els resultats que esperàvem inicialment. Crèiem que més gent confiaria en la nostra opció”. Ha atribuït aquests resultats al fet que “ha estat una campanya molt polaritzada amb la qüestió nacional. No s’ha parlat dels temes que nosaltres volíem parlar i això ens ha deixat fora del tauler de joc”.

Mireu les millors imatges de la nit electoral.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem