Sant Cugat desconnecta d'Espanya: més del 50% de vots independentistes

Junts pel Sí frega el 50% dels vots a Sant Cugat, sent Ciutadans la segona força i CUP, la tercera

Els santcugatencs han votat en massa aquest 27S i ho han fet clarament per la independència. Les opcions independentistes han aconseguit més del 50% dels vots a Sant Cugat, sent Junts pel Sí la primera força i CUP, la tercera. D'aquesta manera, Sant Cugat es converteix en un dels fortins sobiranistes, i és que a Catalunya les forces independentistes han aconseguit un 48%. Al Vallès Occidental, CUP i Junts pel Sí han rebut el 40% dels vots.

Junts pel Sí ha estat clarament l'opció guanyadora a Sant Cugat, amb un 48% dels vots, set punts més que al conjunt de Catalunya. D'altra banda, Ciutadans s'ha destacat com a segona opció, amb gairebé un 18% dels vots, aconseguint un resultat sense precedents al municipi i similar a la mitjana catalana. La CUP s'ha quedat amb un 10% aproximat dels vots a Sant Cugat, una mica per sobre del  8,2% que ha rebut a Catalunya.

PSC i PP han rebut al voltant del 6% dels vots, quedant-se lluny del seu resultat a Catalunya, 12% i 8% respectivament. Catalunya Sí que es Pot no ha tingut bona acceptació i ha aplegat també un 6%, lluny del 8,9% que ha aconseguit a Catalunya. Unió ha obtingut poc més del 4% de vots, obtenint més bona acollida a Sant Cugat que a Catalunya (2,5%).

En resum, els vots independentistes han suposat el 58,8% dels vots. Les forces clarament contràries a la independència (Ciutadans i PP) han aconseguit el 23,90% dels vots, mentre que les opcions partidàries d'una relació diferent amb Espanya (Unió, PSC i Catalunya Sí que es Pot) han rebut el 17% dels vots aproximadament.

Mireu les imatges de la nit electoral.

Tots els resultats de Sant Cugat. 

Els gràfics amb els resultats electorals a Catalunya. 

Els simpatitzants de Junts pel Sí s'han trobat a El Mesón.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem