La CUP, tercera força a Sant Cugat

La formació independentista aconsegueix el 9,94% del vots que s'emeten a Sant Cugat

La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) ha aconseguit a Sant Cugat un total de 4.831 vots, el 9,94% de totes les votacions que s'han fet al municipi, el que ha convertit a la formació com la tercera força política més votada a escala local, després de la candidatura de Junts pel sí, que s'ha situat en primer lloc i Ciudadanos, que ocupa la segona posició.



Desenes de militants i simpatitzants de la formació independentista s'han reunit a Cal Temerari per seguir la nit electoral del 27 de setembre. Així la seu electoral de la CUP s'ha acabat d'omplir a partir de les vuit del vespre, encara que aquella hora el local ja estava bastant ple. Els membres que s'han donat cita a Cal Temerari han seguit l'escrutini de les eleccions a través de TV3. Durant l'emissió dels resultats s'ha pogut sentir algun tímid crit amb l'increment de diputats de la CUP, ja que han passat dels tres del 2012, als deu d'aquest 2015. Els militants congregats també han xiulat les compareixences que ha fet Artur Mas a través de la televisió.

"Construir un país nou"

 De dreta a esquerra, Maria Ferrer número 56 a la llista de la CUP, amb Núria Gibert. FOTO: Lali Puig

Núria Gibert, portaveu de la CUP Sant Cugat, ha subratllat els resultats del seu grup: "hem triplicat els resultats". La política ha explicat que "fa uns anys ningú pensava que podríem incidir en la política nacional" i ha argumentat que "entre 9 i 11 diputats era una clara victòria".

La representant de la candidatura a Sant Cugat s'ha mostrat molt satisfeta amb l'alt índex de participació, el que revela "la relació amb què aquestes eleccions són cabdals" i que la ciutadania ha votat "massivament i especialment a Sant Cugat". Gibert ha afegit que el resultat de les votacions "tenen a veure amb el moment que viu Catalunya i amb les ganes de construir un nou país" i en aquesta direcció també ha puntualitzat que "la reacció és lògica" i ha desitjat que "es pugui materialitzar en les pròximes setmanes".

La cap visible de la CUP en l'àmbit local ha dit que a partir d'aquest dilluns, 28 de setembre, la prioritat passa per "la ruptura amb l'Estat espanyol i la definició d'un pla de xoc d'emergència social", dos preceptes que ha catalogat de "innegociables".

Un augment significatiu

Un noi fa el símbol de victòria davant els 10 diputats aconseguits per la CUP al Parlament FOTO: Lali Puig

En els darrers comicis al Parlament de Catalunya, els de l'any 2012, la CUP va aconseguir el 4,33% dels vots que es van emetre a Sant Cugat. El 2012 la llista independentista, que llavors encapçalava David Fernández, es presentava per primera vegada a les eleccions catalanes. 

A més i ara fa quatre anys el municipi es va registrar un 78,41% de participació, una xifra per sobre de la mitjana catalana, que va arribar al 69,57%.

Mireu les millors imatges de la nit electoral.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem