Condemna de la Junta de Portaveus de Sant Cugat a la repressió policial de l'1-O

PDeCAT-Demòcrates, CUP-PC, ERC-MES, ICV-EUiA i PSC emeten una declaració de rebuig a l'actuació de la policia espanyola durant el referèndum

La Junta de Portaveus de l'Ajuntament de Sant Cugat condemna la "repressió policial injustificable" de la policia espanyola durant la celebració del referèndum d'autodeterminació de l'1 d'octubre. El text està signat per PDeCAT-Demòcrates, CUP-PC, ERC-MES, ICV-EUiA i PSC i ha tingut el rebuig del Partit Popular i de Ciutadans. Un posicionament del qual n'ha donat compte el Ple municipal d'aquest dilluns, 16 d'octubre.

A l'hora de fer la declaració, Álvaro Benejam (PP) ha demanat que es retirés la moció posterior al ple en el mateix sentit, ja que "la declaració ja té el suport de 2/3 dels portaveus", remarcant que no hi donen suport. Pere Soler (PSC) també ha demanat la retirada de la moció. Un fet que no s'ha produït en oposar-se els proposants.

La Junta de Portaveus considera l'actuació de Policia Nacional i Guàrdia Civil "una repressió injustificable que ha vulnerat els drets fonamentals i les llibertats civils que defineixen tota democràcia" i exigeix una "investigació judicial sobre la desmesurada actuació policial envers la ciutadania que exercia pacíficament els drets polítics". Les formacions que donen suport al text també mostren la seva solidaritat amb els gairebé 900 ferits que va deixar l'acció de la policia espanyola.

PDeCAT-Demòcrates, CUP-PC, ERC-MES, ICV-EUiA i PSC demanen també als governs català i espanyol que acordin la retirada dels efectius de Guàrdia Civil i Policia Nacional traslladats a Catalunya. A més, referemen el seu compromís amb "les institucions catalanes, els drets fonamentals, el dret que té la ciutadania de Catalunya a decidir el seu futur polític i la democràcia".

La declaració de la Junta mostra també el seu suport amb els alcaldes investigats pel seu suport al referèndum de l'1 d'octubre, entre els que hi ha l'alcaldessa de Sant Cugat, Mercè Conesa. "En democràcia, la pluralitat d’idees i opcions polítiques es gestiona per mitjà del diàleg, el respecte mutu, la negociació i el vot, mai de la violència", finalitza el text.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem