La Junta de Portaveus veta una moció de suport a la declaració d'independència

ERC-MES i la CUP-PC han demanat que s'incorporés la moció d'urgència a la sessió d'aquest 16 d'octubre amb caràcter d'urgència

El Ple municipal no ha incorporat a l'ordre del dia de la sessió d'aquest dilluns, 16 d'octubre, la moció d'urgència presentada per ERC-MES i la CUP-PC per demanar el suport de Sant Cugat a la declaració d'independència signada el 10 d'octubre. Com ha explicat l'interventor municipal, la incorporació d'urgència de la moció a l'ordre del dia no s'ha votat per haver estat tractada a la Junta de Portaveus prèvia i quedar desestimada.

En aquesta Junta de Portaveus, com expliquen des del PDeCAT, s'ha acordat no tractar la moció perquè no hi ha instruccions en aquest sentit per part ni de l'AMI ni de l'ACM per presentar mocions en aquest sentit. Des de la formació s'apunta que, malgrat estar d'acord amb el contingut, no s'hi ha donat suport per seguir la línia d'actuació nacional al respecte.

La moció pretenia donar suport a la declaració d'independència signada pel president i els consellers i conselleres de la Generalitat, per la presidenta del Parlament de Catalunya, i per la majoria absoluta de diputats i diputades del Parlament.

Una moció que també manifestava la voluntat de diàleg de Catalunya a través de la mediació internacional, i instava a la comunitat internacional i les autoritats de la Unió Europea a intervenir per aturar la violació de drets civils i polítics en curs, i a fer el seguiment del procés negociador amb l'estat espanyol i ser-ne testimonis.

Així ha reaccionat ERC a Twitter:

X

Més informació
 
Comentaris

Destaquem