Crida a la "llibertat" en el discurs institucional de l'alcaldessa per l'11 de Setembre

Carmela Fortuny ha animat als santcugatencs i santcugatenques a sumar-se a la manifestació independentista de Barcelona

"Llibertat o llibertat", ha proclamat l'alcaldessa Carmela Fortuny al final del seu discurs institucional per la Diada Nacional de Catalunya en l'acte institucional d'aquest 11 de Setembre a Sant Cugat, celebrat a la plaça de Rafael Casanova. Precisament, el missatge de l'alcaldessa ha girat principalment entorn a la llibertat, d'expressió, dels presos i exiliats i de Catalunya com a país. A més, la batllessa santcugatenca ha animat als veïns i veïnes a sumar-se a les mobilitzacions independentistes de Barcelona i a les pròximes commemoracions del referèndum de l'1 d'Octubre.

Més info: Els presos i exiliats polítics, protagonistes de la Diada a Sant Cugat

"Aquest 11 de Setembre no és un 11 de Setembre qualsevol. Hi ha persones que són a la presó i a l’exili per  dur a terme el mandat que va sorgir de les urnes, pel simple fet d’haver exercit la democràcia", ha reivindicat Carmela Fortuny, que ha recordat especialment a Raül Romeva i Clara Ponsatí, veïns de Sant Cugat. L'alcaldessa ha denunciat que "la situació política és anòmala", ha assenyalat l'estat espanyol per no haver fet "el gir democràtic just" i ha "exigit" l'alliberament dels líders sobiranistes empresonats.

IMG 20180911 WA0019

Ofrena institucional de l'Ajuntament de Sant Cugat, amb tots els partits menys PP i Cs FOTO: Lali Álvarez

Censura a qui treu llaços grocs

L'alcaldessa de Sant Cugat ha mostrat el seu suport a les institucions catalanes i ha destacat el paper dels municipis en el procés independentista: "Tinc el ferm convenciment que des de les ciutats, des de Sant Cugat, també hem de treballar per aconseguir la sobirania nacional. Hem de treballar amb fermesa per un nou país, lliure de presos polítics, on la llibertat d’expressió i de pensament conformin la base democràtica de la nova república, des de la pau, el respecte, el seny i la convivència pacífica".

Carmela Fortuny també ha fet referència al debat sobre els llaços grocs i l'ús de l'espai públic i ha censurat les persones que retiren els símbols que demanen l'alliberament dels presos polítics: "Cap veí o veïna te dret a censurar o retirar els símbols d’expressió cívica, respectuosa i pacífica d’un altre ciutadà". 

El discurs institucional de l'alcaldessa de Sant Cugat del Vallès:

 

Ofrena floral a Sant Cugat. Foto: Lali Álvarez

Més informació
 
Comentaris

Destaquem