Delphi és el Botifler de l'Any de Sant Cugat, segons Arran

El guardó simbòlic 'reconeix' la tasca envers la precarietat laboral i s'ha atorgat per votació popular

Delphi ha estat nomenada Botifler de l'Any segons Arran Sant Cugat. L'organització juvenil de l'esquerra independentista ha fet públic aquest dilluns, 29 de febrer, el resultat de la votació popular de l'edició 2015 del reconeixement.

Un guardó que enguany s'emmarcava en la campanya "Sostre i treball" de l'organització a escala nacional i en què Delphi competia amb les ETT, el Grup Informa i Doméstico Labora. Després de la votació popular, en la qual han participat un centenar de persones, el guardonat ha estat l'empresa santcugatenca Delphi amb el 39,8% dels vots.

La segona posició ha estat per Domestico Labora amb el 28% dels vots, mentre que les ETT i el Grup Informa han empatat en la tercera posició amb el 16,1% dels vots.

Com ha destacat Francesc Dalmau, membre d'Arran, “enguany es volia reconèixer la tasca envers la precarietat laboral del 2015 a Sant Cugat dins de la campanya nacional d'Arran 'Sostre i treball'”.

Un “premi públic com a escarni”, ha destacat Patri Gotarda, “per l'anunci del tancament de la fàbrica que deixarà 540 persones al carrer, i afectarà 160 persones més d'empreses subcontractades”.

L'acte també ha servit per donar el tret de sortida de la campanya "Sostre i treball" a Sant Cugat amb la qual volen "denunciar que les joves estem fartes de la precarietat a la feina i això ens porta a no poder-nos emancipar”, ha destacat Gotarda, reivindicat que “volem treballs dignes”.

La campanya es desenvoluparà amb diferents accions durant l'any que s'aniran comunicant a mesura que avanci la campanya. “Seran accions en clau de defensa del treball i per denunciar la precarietat”, ja que “cada cop la taxa d'atur juvenil és més alta, i hi ha més retard en l'emancipació”, ha explicat Dalmau.

El veredicte s'ha donat a conèixer aquest 29 de febrer FOTO: C.Caballé
Més informació
 
Comentaris

Destaquem