Demanen un centre d'acollida per animals domèstics a Sant Cugat

Els gossos i gats perduts de Sant Cugat són portats a Olesa de Montserrat

El regidor no adscrit Dimitri Defranc ha demanat que Sant Cugat tingui un Centre d'Acollida d'Animals Domèstics i portarà una moció al ple municipal d'octubre per aconseguir-ho. Defranc reclamarà que es comencin els estudis perquè aquest centre pugui ser una realitat de cara al curs 2017-2018. Actualment, Sant Cugat no disposa de cap centre d'acollida propi i l'Ajuntament té concedida la gestió dels animals perduts a Olescan, una empresa que té les seves instal·lacions a Olesa. Així, els gossos i gats perduts pel municipi són portats a aquesta població de la comarca del Baix Llobregat a les faldes de Montserrat.

"La petició neix d'un gran nombre de ciutadans i organitzacions que estan preocupades per la creixent demanda que existeix a la ciutat, fruit de l'abandonament dels animals", afirma Defranc en un comunicat. Segons el regidor, "el centre no només pretén fer l'acollida, sinó que també vol ser un espai neuràlgic de la ciutat per poder lluitar contra l'abandonament i el maltractament i ensenyar valors a les persones".

Centre compartit

Sant Cugat no disposa de gossera municipal, com passa en altres municipis, i aquest servei l’ofereix una empresa externa mitjançant concessió, Olescan. Fa uns mesos, el regidor de Medi Ambient, Joan Puigdomènech, va afirmar que estaven treballant en el tema i que una solució viable seria fer un centre compartit amb poblacions del voltant, com el Papiol o Molins. Tot i això, l'Ajuntament va renovar el conveni amb Olescan per dos anys més i qualsevol alternativa seria a partir de llavors.

Seria un centre “on no sols es recullen animals, sinó que hi ha campanyes importants d’informació, d’estimulació de l’adopció com a sistema més adequat de tenir un animal, una certa economia al voltant del centre... Coses que funcionen en països com Holanda o Anglaterra, anar-ho portant cap aquí. A Sant Cugat ens ho podem plantejar. Pel tipus de persones que viuen a la ciutat”, explicava Puigdomènech.

Amb tot, mentre s’estudia la viabilitat de crear aquest centre en consorci amb altres municipis, “es va acabar la concessió del servei de recollida, i ens vam veure obligats a fer un nou concurs, per dos anys, del servei obligatori de recollida d’animals. I en aquests dos anys s’hauria de poder assolir. Però s’ha de madurar i fer en forma de consorci amb altres municipis”, afegia Joan Puigdomènech.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem