Desacord per Ragull Centre i Torre Negra i pas contra el risc d'incendis al ple municipal

El projecte de Ragull Centre ha tornat a enfrontar Govern i oposició en un ple en el qual també ha tingut protagonisme Torre Negra

El Ple Municipal de Sant Cugat ha tornat a reunir-se en sessió ordinària el dilluns, 21 de juny. Una sessió en la qual el Govern i l'oposició han tornat a xocar frontalment pel projecte de Ragull Centre, després que Junts per Sant Cugat hagi presentat una moció, que s'ha descartat amb els vots contraris del tripartit, per la defensa del sòl industrial.

A través d'aquesta moció, que Ciutadans ha votat a favor, Junts ha demanat en el ple que s'aturi el projecte de Ragull Centre tal com està pensat. El Govern, per la seva banda, ha destacat que l'habitatge assequible és una prioritat, i que amb aquest projecte es crearan llocs de treball. La qüestió ha tornat a posar de manifest el profund desacord entre Govern i oposició en relació amb Ragull Centre

Més info: Nou xoc entre Govern i oposició per Ragull Centre

Torre Negra

Un altre dels temes destacats del ple, també de l'àmbit d'urbanisme, ha estat el de la masia de Torre Negra, ja que el tinent d'alcaldia d'Urbanisme, Francesc Duch, ha explicat les darreres sentències judicials sobre el litigi entre l'Ajuntament i els propietaris per la construcció d'habitatges al voltant del pi del Xandri.

Més info: Tomben els recursos de Núñez i Navarro per la construcció d'habitatges a Torre Negra

En aquest cas, la justícia ha donat la raó a l'Ajuntament i ha rebutjat els recursos presentats pels propietaris contra la denegació dels programes d'actuació urbanística. Tot i això, el cas es manté judicialitzat.

A més, Junts per Sant Cugat ha demanat la creació d’una comissió de seguiment sobre la proposta de compra de la masia de Torre Negra per tal que el Govern els mantingui informats. La moció, però, ha estat desetimada amb els vots contraris del tripartit.

Més info: Denegada la proposta de crear una Comissió de Seguiment de Torre Negra per ja existir

Plans per al Turisme, la cultura popular i les persones amb discapacitat

Durant el ple municipal del mes de juny, l'Ajuntament ha aprovat inicialment un Pla d'Acció per a persones amb discapacitat, amb l'objectiu de promoure l'autonomia i l'empoderament d'aquestes en el context local. D'altra banda, també s'ha fet l'aprovació definitiva del Pla Estratègic de la cultura popular i tradicional d'arrel catalana de Sant Cugat, i l'aprovació inicial del Pla Estratègic de Turisme, que té com a finalitat potenciar la ciutat com a destí turístic, fent èmfasi en el Monestir i l'entorn natural de la Serra de Collserola.

Més info: Pas endavant per a un pla per promoure l'autonomia de les persones amb discapacitat

Més info: 8 eixos estratègics i 74 propostes per donar suport a la cultura popular d'arrel catalana

Més info: Sant Cugat es vol posicionar al mapa turístic català

Cal destacar que també s'ha aprovat una moció presentada per Ciutadans, per tal que Sant Cugat implementi diferents mesures per disminuir el risc d'incendis durant l'estiu.

Més info: Sant Cugat prendrà mesures per disminuir el risc d'incendis

En el ple municipal també s'ha donat compte de l'aprovació d'una declaració de la Junta de Portaveus en contra dels murs fronterers i a favor del lliure moviment de persones.

Més info: Sant Cugat es mostra en contra dels murs fronterers i a favor del lliure moviment

Pel que fa a l'Audiència Pública, hi han intervingut 5 veïns de Sant Cugat, que han expressat inquietuds o malestars sobre diferents temes referents a la ciutat, entre els quals han destacat la mobilitat o la perspectiva de gènere en les polítiques municipals.

Més info: Mobilitat i perspectiva de gènere centren l'audiència pública

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem