El bloc sobiranista d’UDC s’imposa a Sant Cugat

El 60% dels militants d’Unió al Vallès Occidental han votat l’opció del no a la consulta d’aquest diumenge, 14 de juny

El bloc sobiranista d’Unió Democràtica de Catalunya s’ha imposat al Vallès Occidental en la consulta interna per decidir el posicionament del partit entorn del procés sobiranista de Catalunya.

Dels 325 vots registrats a la seu local d’UDC a Sant Cugat, punt de votació de la comarca dels Vallès Occidental, 95 eren de militants santcugatencs. El resultat, el 60% ha optat per contestar ‘no’ a la pregunta 'Voleu que Unió continuï el seu compromís amb el procés, des del catalanisme integrador i d'acord amb els següents criteris (sobirania, democràcia, diàleg, seguretat jurídica, Europa i cohesió)?'.

Una opció que, aquesta mateixa setmana, els militants santcugatencs Carles Brugarolas i Xavier Amador defensaven en l’acte central de la campanya. Un acte celebrat el dimecres 10 de juny, al qual va assistir la presidenta del parlament de Catalunya i membre d'Unió, Núria de Gispert.

Les votacions comarcals es feien a la seu santcugatenca. FOTO: Lali Puig

El mateix Xavier Amador, president comarcal d’UDC, valorava “com a molt positiva la jornada d’aquest diumenge, i la molt bona participació” destacant que a escala nacional “la participació gira entorn del 67%”.

Igualment, s’ha mostrat satisfet amb el resultat obtingut en l'àmbit comarcal. “Ha guanyat l’opció que jo defensava, estic molt satisfet”, ha apuntat. Amb tot, també ha agraït aquells que han optat per votar ‘sí’ “en aquesta pregunta tan confusa, ja que no tanca del tot l'opció independentista”.

El resultat nacional

A escala nacional, però, ha estat el ‘sí’ l’opció majoritària, obtenint un 50,9% dels vots. D’aquesta manera, el ‘sí’ ha obtingut 1.351 vots mentre que el ‘no’ n’ha obtingut 1.226. 125 vots de diferència.

Al final de la jornada han anat a votar 2.654 persones, el 64,81% dels 4.095 militants inscrits.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem