El cas Palau: del jutjats al ple municipal de Sant Cugat

Part de l'oposició va forçar la convocatòria d'un ple extraordinari per discutir la implicació de Sant Cugat en la presumpta trama de corrupció

El cas Palau, que s'està vivint aquests dies en els jutjats de Barcelona, viurà un episodi paral·lel aquest dilluns 20 de març a Sant Cugat. A partir de les tres de la tarda se celebra un ple extraordinari forçat per l'oposició amb l'objectiu de demanar una auditoria externa que analitzi tota l'obra pública que l'Ajuntament ha concedit a Ferrovial des del 1997.

El cas Palau, que investiga l'espoli d'aquesta institució vinculat amb el presumpte finançament irregular de Convergència a través de comissions de Ferrovial a canvi d'obra pública, té una de les potes a Sant Cugat. I és que una de les adjudicacions investigades, i que segons la instrucció del jutge hauria comportat una comissió del 3% a Convergència per part de Ferrovial, és la del pavelló municipal de la rambla del Celler.

En aquest context, CUP-PC, ERC-MES i ICV-EUiA van forçar la convocatòria d'aquest ple extraordinari. "Volem que la ciutadania pugui veure com el govern dona explicacions d'una qüestió que li preocupa. La gent està farta de sentir el nom de Sant Cugat vinculat amb casos de corrupció", va argumentar la portaveu d'ERC-MES, Mireia Ingla.

Un dels motius que preocupava a aquestes formacions és que quan va esclatar el cas Palau, l'equip de govern de Sant Cugat va assegurar que el pavelló era l'única obra adjudicada a Ferrovial, cosa que han comprobat que no és certa.

Defensa de la gestió

L'alcaldessa de Sant Cugat no va tardar en respondre a l'oposició i va defensar la gestió de l'Ajuntament: "Farem el ple i les auditories que calgui. Com alcaldessa sóc la primera interessada en defensar el nom i el bon procedir de l’Ajuntament de Sant Cugat".

"En aquest Ajuntament les coses s'han fet bé", exposava l'equip de govern en un comunicat, que afegia: "Evidentment, estem predisposats a celebrar el ple extraordinari, i a què es puguin auditar de nou aquests expedients".

Així, el govern municipal manté que totes les adjudicacions fetes han seguit els tràmits legals i adminstratius pertinents i que no s'ha comès cap il·legalitat.

El ple extraordinari, que l'alcaldessa ha de convocar obligatòriament si ho demanen una part dels regidors, és aquest 20 de març a partir de les tres de la tarda. Una hora abans que el ple municipal ordinari, que també és aquest dilluns.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem