El Cau de la Floresta i les rajoles, al torn de participació ciutadana del ple

Els santcugatencs i santcugatenques han pogut expressar les seves inquietuds abans de l'inici del ple municipal del mes de gener

Com cada tercer dilluns de mes, els ciutadans de Sant Cugat han pogut participar del torn de participació ciutadana previ al ple municipal per manifestar les seves queixes i inquietuds al consistori. Aquest dilluns, 18 de gener, hi ha hagut dues intervencions per part del públic, tot i que les portes del ple han estat obertes davant l'alta afluència de mares i pares que han acudit a la cita per rebutjar l'Acord Marc del servei de menjador en centres públics.

Els veïns de la Floresta han intervingut per constatar el seu malestar davant l'activitat que es desenvolupa a El Cau. “Ens preocupa la integritat dels nens i nenes, que desenvolupen les seves activitats al mig del carrer per falta d'espai”, han destacat en primer lloc.

D'altra banda, també han explicat que “els joves fan servir el mobiliari urbà com espai de joc, i salten les tanques de les cases”, tot afegint que a aquest problema “s'afegeix que els interlocutors que tenim quan els manifestem el malestar, els monitors, canvien ràpidament, i no se soluciona el problema”. Tot plegat, “sumat a les molèsties dels vehicles que vénen a recollir els nens i nenes, que saturen els carrers en hores puntuals”.

Carme Garcia ha recordat que “els veïns ja estàvem instal·lats al barri abans que s'instal·lés aquesta activitat, i sol·licitem que es posin els mitjans perquè siguin respectats els nostres drets”. A més, han demanat poder tenir una reunió amb la tinent d’alcalde de Cultura, Coneixement i Promoció de la Ciutat, Carmela Fortuny. Fortuny ha estat l'encarregada de respondre a la petició tot emplaçant-los a “mantenir una reunió de manera immediata”. Amb tot, ja ha anunciat que “s'està gestant un canvi d'ubicació del grup d'escoltes” i que se'ls explicarà la proposta i el calendari.

Les rajoles de Sant Cugat

La Sra. Garcia. FOTO: Artur Ribera

La segona intervenció de la tarda l'ha protagonitzat el Sr. Marín, qui ha explicat que “l'altre dia, passejant per la plaça d'Octavià davant de Cal Gerrer, em va sorprendre veure set homes treballant per posar bé una rajola”. En la mateixa línia, ha apuntat que és una situació que ha vist en altres ocasions i ha criticat que “l'economia no està per festes”, reclamant que “es controli la tasca d'aquestes persones, ja que ho paguem tots els contribuents”.

Cristina Paraira, tinent d'alcalde de Serveis Urbans, ha respost tot dient que amb els Plans d'Ocupació per a la gent en atur de llarga durada, es fa formació a adults que acompanyen els membres de la Brigada per adquirir coneixements.

Una resposta que no ha complagut Marín, qui ha destacat que “he tingut indústria tota la vida, i aquesta no és la manera d'ensenyar a la gent”. Paraira l'ha emplaçat a tenir una reunió.

El Sr. Marín. FOTO: Artur Ribera
Més informació
 
Comentaris

Destaquem