L'Ajuntament es posiciona a favor de les famílies amb deute energètic

El consistori ha fet una declaració institucional per posicionar-se a favor de les famílies i en contra dels talls dels subministraments

Sant Cugat ha pres partit en la polèmica amb Endesa i altres companyies elèctriques, que porta ja unes setmanes arrossegant-se, després que la companyia anuncies la voluntat de tallar els subministraments a famílies amb deute energètic. En aquest sentit, l'Ajuntament ha fet una declaració institucional en la qual afirma que "davant aquesta amenaça, creiem necessari manifestar el compromís inequívoc amb la lluita per garantir drets bàsics per una vida digna, com els de l’energia i l’habitatge".

El consistori s'ha mostrat contundent en la defensa d'aquestes persones: "No tolerarem l'amenaça de privar d’un dret bàsic a les persones més vulnerables d’aquest país. Les empreses que es lucren amb serveis elementals com la llum, l’aigua o el gas han d’assumir el compliment de la legalitat vigent a Catalunya, que protegeix els drets energètics de les persones en situació de vulnerabilitat.", diu la declaració.

Per això, l'Ajuntament de Sant Cugat insta al Govern de la Generalitat a "prendre el lideratge polític en la defensa dels drets energètics, especialment dels i les ciutadanes més vulnerables", així com a "exigir la condonació del deute acumulat per les persones protegides per la llei 24/2015, des de l'any 2015."

La declaració institucional no es vota, però Ciutadans ha volgut deixar palès que no estava conforme amb la totalitat del text, i que el seu posicionament era d'abstenció.

Cal recordar que fa uns dies, l'alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla, va participar en una trobada d'alcaldes a Terrassa, en la qual es va acordar mesures per respondre a Endesa.

Més info: Sant Cugat i 48 ajuntaments més exigeixen a Endesa que condoni el deute energètic

Més informació
 
Comentaris

Destaquem