Les dones podran baixar del bus nocturn entre parades per seguretat a Sant Cugat

La moció del grup de la CUP-PC, perquè les dones puguin demanar baixar del bus nocturn entre parades, s'aplicarà amb les esmenes del Pdecat

La moció del grup municipal de la CUP-PC sobre la "parada a demanda" ha estat aprovada durant el ple municipal del passat dia 19 de febrer amb les esmenes de Pdecat. La mesura té com a objectiu que existeixi la possibilitat que totes aquelles dones que agafin l'autobús en horari nocturn a la ciutat puguin sol·licitar baixar del mateix entre dues parades oficials, per arribar amb menys temps al seu destí.



Lourdes Llorente, del grup de la CUP-PC, ha explicat que, amb la moció, busquen que "les usuàries que així ho demanin puguin baixar del bus entre dues parades oficials, el que pot reduir la distància que han de caminar soles fins a arribar al seu destí". Llorente ha argumentat la proposta a partir de la creació d'un espai de seguretat per les dones que, a la pràctica, signifiqui una major llibertat de moviment pel col·lectiu femení i que, a més, podria significar avantatges extensibles a altres usuaris i col·lectius.


Per la seva banda, la tinenta d'alcaldia d'Entorn Urbà, Mobilitat i Seguretat Ciutadana, Cristina Paraira, ha destacat que "aquesta iniciativa ja s'està duent a terme a altres ciutats" i que significa una mesura positiva per la seguretat de les dones. De fet, ha assegurat que ja han començat a parlar amb l'Àrea Metropolitana de Barcelona, i agraeixen que hagin col·laborat amb les esmenes.


El text ha rebut vots favorables també del grup d'ICV-EUiA que, representat per Roser Casamitjana, ha destacat la necessitat de parlar "sobretot amb els conductors i amb els interessats d'una manera directa", i del grup de Ciutadans, que s'ha sumat al suport d'aquesta mesura, després de les esmenes del Pdecat.


L'única discordança en aquesta mesura aprovada quasi per unanimitat ha sigut la del grup d'ERC-MES, que ha volgut matissar la moció amb la seva abstenció perquè, en paraules de Mireia Ingla, "el feminisme que fa anys que defensem des d'ERC és un feminisme a l'antítesi del paternalisme" i que la moció implica "posar una tireta a una ferida que és molt enorme i, per tant, no resol el problema". En contraposició, ha proposat que es mantingui una freqüència de pas dels autobusos, ja que "si es compleixen aquestes freqüencies de pas no tindrem tant de temps a les persones esperant a les parades, i per tant a les dones també".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem