El Parlament rebutja la proposta de posar més Mossos a Sant Cugat

Junts pel Sí i la CUP han votat en contra de la proposta de Ciutadans d'incrementar els agents de seguretat al municipi

La proposta de Ciutadans d'incrementar el nombre de Mossos d'Esquadra a Sant Cugat no ha estat aprovada en la comissió d'Interior del Parlament de Catalunya, celebrada aquest 14 de desembre. Junts pel Sí i la CUP han votat en contra de la demanda, que sí que ha obtingut el suport del PP, PSC i CSQEP.

Ciutadans va presentar la demanda davant de "l'increment del 85% dels robatoris a domicilis" en els últims sis anys a Sant Cugat. "Hi ha casos flagrants de barris que han contractat seguretat privada, com Can Monmany", va argumentar el portaveu municipal de la formació taronja, Aldo Ciprián. És per això que la proposta demanava un increment dels agents de la policia catalana, fins a arribar al ràtio legal de 2,5 policies per cada mil habitants.

Junts pel Sí va presentar una esmena per establir que es valoraria un possible augment dels Mossos a Sant Cugat si el pressupost català ho permetia i la situació ho requeria. C's no va acceptar aquesta esmena i tampoc va tirar endavant.

Des de l'Ajuntament de Sant Cugat han explicat al TOT que en la reunió mantinguda entre l'alcaldessa, Mercè Conesa, i el conseller d'Interior, Jordi Jané; el conseller es va comprometre a augmentar el patrullatge de Mossos de la comissaria de Rubí a Sant Cugat, tenint en compte que no hi havia previstes convocatòries de noves places de Mossos d'Esquadra a Catalunya. Segons el Consistori, això ja s'esta duent a terme.

Crítiques de Ciutadans

“Un cop més els ciutadans són víctimes de la inacció de l’equip de govern de Sant Cugat, que no ha sigut capaç ni de coordinar-se amb els seus companys de partit per buscar una solució a la inseguretat que pateix el municipi”, lamenta C's en un comunicat, que recorda que Sant Cugat “és el segon municipi d’Espanya de més de 10.000 habitants amb més robatoris a domicilis” proporcionalment.

La formació critica que “els socis de l’alcaldessa votin en contra d’incrementar la dotació de Mossos d’Esquadra a la ciutat” i demana “responsabilitats i actuacions” a l’equip de govern davant "l’augment dels delictes contra la propietat privada d’un 68% respecte a l’any anterior".

Convergència no vol augmentar els Mossos d’Esquadra a Sant Cugat, quan la mateixa alcaldessa del municipi li ha demanat al conseller d’Interior”, finalitzen.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem