Detenen 6 membres d'una organització criminal que havia comès robatoris a Sant Cugat

Detenen 6 membres d'una organització criminal que havia comès robatoris a Sant Cugat

Els Mossos d’Esquadra han detingut sis homes d'entre els 22 i els 34 anys com a presumptes autors de disset robatoris amb força en domicilis i per pertinença a organització criminal. Entre els municipis on ha actuat la banda criminal hi ha Sant Cugat. Les detencions dels lladres, que són de nacionalitat alemanya i albanesa, es van produir entre el 21 i el 22 de novembre.

La investigació es va inicial al juliol, després que agents de seguretat ciutadana de la comissaria de Solsona van identificar al Pi de Sant Just tres homes que circulaven en un vehicle que, dos dies més tard, veïns  d’aquest municipi van veure poc després que es produís un robatori en una casa de la localitat.

Els agents ja van poder establir que es trobaven davant d’un grup especialitzat en robatoris a domicilis, tot i que també van constatar que duien a terme altres fets delictius de manera més episòdica com estafes o robatoris de vehicles. Durant la investigació els agents van comprovar que els delinqüents ja tenien diversos antecedents policials l’any 2014 per fets delictius de les mateixes característiques.

 

Un dels trets distintius del grup investigat era la seva alta mobilitat: a banda d’actuar en diferents punts de Catalunya, també cometien robatoris a domicilis en d’altres zones de l’Estat espanyol i de l’Europa Central.

Cases unifamiliars aïllades

Els integrants d’aquest grup criminal cercaven cases, de tipus unifamiliar, d’arreu de Catalunya que estiguessin situades en zones residencials aïllades. Un cop havien seleccionat la casa que volien violentar, miraven d’accedir-hi després d’assegurar-se que no hi havia ningú a l’interior i en franges horàries que els permetessin actuar en plena foscor. Aleshores forçaven accessos com portes o finestres amb tornavisos, palanques o potes de cabra.

Durant les indagacions policials els investigadors van constatar que el principal investigat era el facilitador de l’estructura logística del grup, els membres del qual es renovaven amb freqüència excepte en el seu cas. Aquesta rotació constant dels integrants del grup sumat a la seva alta mobilitat van dificultar la resolució de la investigació.

En els robatoris perpetrats per aquesta cèl·lula operativa els lladres tenien com a objectiu la localització de joies i objectes de valor amb gran sortida al mercat negre com telèfons mòbils,  bosses de mà o rellotges.

Ingrés a presó

Un cop els investigadors ja disposaven de tota la informació relativa a l’activitat d’aquest grup criminal, es va dur a terme la fase d’explotació de la investigació  per detenir-ne els seus integrants. El dia 21 de novembre van arrestar a dos dels components del grup a Girona quan intentaven fugir del país en autobús procedents de l’Estació de Sants de Barcelona.

L’endemà els policies van realitzar dues entrades i escorcoll en dos pisos de Barcelona situats al mateix immoble i van detenir als altres quatre membres de la cèl·lula. Durant les entrades domiciliàries els agents hi van trobar telèfons mòbils, bosses de mà i rellotges d’alta gamma, diners en efectiu i diverses joies com braçalets, anells o collarets.

Els sis arrestats van passar a disposició judicial el dia 24 de novembre i el jutge instructor va decretar l’ingrés a presó per a tots els membres del grup criminal. La investigació continua oberta i no es descarten noves detencions ni que se’ls pugui relacionar amb d’altres robatoris.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem