El PP demana la retirada immediata de l'estelada i ERC exigeix el seu manteniment

Un jutge ha ordenat la retirada de l'estelada de la plaça de l'estació, tot i que la sentència es recurrible

Esquerra Republicana ha enviat un comunicat per demanar a l'Ajuntament de Sant Cugat que no acati la sentència judicial que obliga el Consistori a retirar l'estelada de la plaça de Lluís Millet. Els republicans recorden que "no obeir la legalitat vigent espanyola és un pas que pot resultar necessari de cara a la construcció de la República Catalana" i animen a la desobediència tot i que la sentència acabi sent en ferm.

Per la seva banda, el PP ha celebrat la decisió de la justícia d'ordenar la retirada de l'estelada de la plaça de l'estació i reclama a l'alcaldessa, Mercè Conesa, que faci efectiva la retirada de manera immediata. "El Partit Popular no ha deixat mai de denunciar que aquesta bandera no correspon al sentiment comú de tots els santcugatencs", denuncia la formació, que indica que la seva col·locació va suposar una despesa de 6.000 euros.

Són les primeres reaccions polítiques a la decisió d'un jutjat contenciós-administratiu de Barcelona que ha condemnat l'Ajuntament de Sant Cugat a retirar la bandera estelada penjada d'un pal a la plaça de Lluís Millet, on hi ha l'estació de Ferrocarrils de la Generalitat. Després d'un recurs de Societat Civil Catalana, la magistrada considera que es tracta d'una bandera partidista i d'una determinada opció política, i per tant no pot estar present en cap espai públic, encara que no sigui un edifici.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem