El PP vol més policia a Sant Cugat per fer front a l'augment de delictes

El Partit Popular denuncia que els robatoris a domicilis de Sant Cugat augmenten de manera important

El Partit Popular instarà a l'alcaldessa de Sant Cugat del Vallès, Carmela Fortuny, a convocar de forma immediata una Junta Local de Seguretat per fer front a l'augment del 6% dels delictes durant el 2018 al municipi. Els populars acusen el govern municipal de "pulveritzar tots els registres negatius en l'àmbit de seguretat" i recorden que els robatoris a domicilis han augmentat de 322 casos el 2014 a 663 durant el 2017.

"Vistes les dades del primer semestres de 2018 no hi ha cap motiu per l'optimisme", insisteix la formació. Segons dades del Ministeri de l'Interior, en els primers sis mesos d'any s'han produït 327 robatoris amb força a habitatges de Sant Cugat, un 18% més que en el mateix període de 2017. Segons el PP, qualsevol solució ha de passar per un augment dels agents de la Policia Local i dels Mossos d'Esquadra i una major presència policial als carrers. A més, el Partit Popular es mostra especialment preocupat per l'augment de les agressions sexuals amb penetració, que han passat d'un cas al primer semestre de 2017 a tres casos durant els primers sis mesos de 2018.

Més info: Els robatoris a domicilis de Sant Cugat continuen augmentant: més de 660 el 2017

 "És necessària la revisió de les polítiques de seguretat vigents", insisteix el PP, que presentarà una moció en el Ple Municipal de setembre per "buscar solucions per poder combatir la delinqüència de forma eficaç". Durant el primer semestre d'any, també han augmentat els delictes greus i menys greus de lesions i disputes tumultuàries i els roboatoris amb violència i intimidació.  En total, de gener a juny de 2018 s'han produït a Sant Cugat 2.264 infraccions delictives, mentre quen en els mateixos mesos de 2017 en van ser 2.135.

Els populars també demanen responsabilitats al govern de la Generalitat, que gestionen els Mossos d'Esquadra, i acusa el president Quim Torra d'estar "més preocupat" perquè els "agents identifiquin i sancionin a aquells que retiren llaços grocs" que per "garantir la seguretat de tots". "L'alcaldessa hauria d'exigir els efectius suficients per garantir la seguretat que requereixen els santcugatencs", afegeixen des del partit polític.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem