El PSC reclama el compliment de la laïcitat a Sant Cugat

El PSC de Sant Cugat reclama la separació entre la representació municipal i les creences religioses

El PSC vol que l'Ajuntament de Sant Cugat apliqui les mesures necessàries per garantir la separació entre les actuacions de representació municipal de qualsevol manifestació de caràcter religiós. Així, els socialistes presentaran una moció al ple municipal de juny per reclamar l'aplicació dels acords contemplats en el conveni de col·laboració entre la Generalitat i la Lliga per la Laïcitat.

Segons el PSC, "des que el 2004 es va signar el conveni, no s’ha fet cap passa en ferm en aquest sentit". És per això que la formació vol que l'Ajuntament prengui les mesures necessàries en l'àmbit municipal "per fer la separació o distinció entre el poder polític i les creences religioses”.

"La laïcitat ha de preservar l’espai públic de les ingerències de qualsevol creença que tingui vocació monopolística i excloent", afegeixen.

En l'àmbit municipal, la missa de Festa Major sempre ha generat debat entre les formacions polítiques de Sant Cugat. Mentre CUP-PC, ICV-EUiA i PSC han demanat sovint la retirada de l'acte del programa oficial i que els representants polítics hi vagin a títol individual i no en el nom de la ciutat, des de Convergència i el PP n'han defensat la seva tradició en el marc de la Festa Major.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem