Ribas (Equo): "El canvi climàtic no s'aturarà siguem independents o no"

Acte de campanya de Catalunya En Comú Podem a Sant Cugat amb el medi ambient i la sostenibilitat com a protagonistes

Catalunya En Comú Podem vol situar el medi ambient i la sostenibilitat com una prioritat política en el pròxim govern de la Generalitat. Així ho han afirmat durant un acte de campanya a Sant Cugat aquest dimarts, 12 de desembre, amb el portaveu d'Equo i número 16 de la llista dels comuns, Toni Ribas. "És important que el govern de la Generalitat sigui sensible a les qüestions mediambientals, no tenim planteta B", reclama el regidor d'ICV-EUiA a Sant Cugat, Ramon Gutiérrez.

Ribas considera que les polítiques mediambientals no són "en absolut una prioritat" per la majoria de governs i lamenta que "no hi ha una empenta de la ciutadania perquè això sigui així". "En enquestes del CIS, un 45% de la població està preocupada pel medi ambient, però això després no es tradueix en les eleccions i el medi ambient queda en un segon o tercer pla. Això fa que la classe política no s'ho prengui seriosament", assenyala.

El representant d'Equo ha recordat la llei del canvi climàtic aprovada pel Parlament de Catalunya i recorreguda pel govern del PP al Tribunal Constitucional i demana "treballar de cara a Europa" per "fer-los veure que estem intentant complint amb els límits d'emissions i és el govern de l'estat que impedeix que complim amb aquests compromisos".

Tot i això, alerta que no és una qüestió nacional. "El canvi climàtic és una amenaça global no només en el territori català. No s'aturarà siguem independents o no, és una lluita global que hem d'afrontar conjuntament com a societat".

Pel que fa a les propostes de Catalunya En Comú Podem es centren en la remunicipalització del servei de l'aigua, l'aposta per un sistema energètic que sigui 100% amb energies renovables i un sistema tarifari únic del transport públic a Catalunya per disminuir l'ús del vehicle privat.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem