Els grups polítics valoren el canvi de cicle a Sant Cugat

Els portaveu de Junts per Sant Cugat, ERC-MES, PSC, Ciutadans i CUP enceten el nou mandat a l'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès

Els portaveus dels cinc grups polítics amb representació a l'Ajuntament de Sant Cugat (Junts per Sant Cugat, ERC-MES, PSC, Ciutadans i CUP) han donat el tret de sortida al nou mandat durant el ple de constitució del Consistori aquest dissabte, 15 de juny. Un ple que ha servit per proclamar Mireia Ingla com a alcaldessa de Sant Cugat gràcies al pacte de govern entre republicans, socialistes i cupaires i que suposa un canvi d'etapa després de tres dècades de governs convergents.

La nova alcaldessa de Sant Cugat del Vallès, Mireia Ingla, al centre, acompanyada per Núria Gibert (CUP) i Pere Soler (PSC) FOTO: Miguel López Mallach

El ple ha estat marcat per les escridassades i xiulets d'alguns assistents contra els regidors de CUP, PSC i ERC pel pacte de govern i també als regidors de Ciutadans. De fet, alguns portaveus, com Núria Gibert de la CUP, ha tingut dificultats per poder parlar i han hagut de demanar respecte.

Més info: Mireia Ingla (ERC-MES) ja és alcaldessa de Sant Cugat i posa fi a 32 anys de Convergència

Carmela Fortuny: "Farem una oposició fiscalitzadora i exigent"

carmela fortuny junts per sant cugat

Carmela Fortuny, de Junts per Sant Cugat FOTO: Miguel López

La candidata de Junts per Sant Cugat, força més votada a les eleccions municipals del 26 de maig, ha agraït el suport rebut per part dels santcugatencs: "Els veïns van revalidar i renovar la confiança en l'equip de Junts per Sant Cugat". Tot i això, ha reconegut que "governa qui té la capacitat de formar govern" i ha emfatitzat que ho han intentat "tot" per "obeir el mandat de les urnes i el resultat de les eleccions".

"Ara les circumstàncies ens porten a un nou camí i a un espai diferent per treballar pel model de ciutat que estimem", ha assegurat Carmela Fortuny, que ha afegit que faran una "oposició fiscalitzadora i exigent amb el nou govern amb la voluntat de preservar el model de ciutat amable, verda, competitiva, amiga de les empreses, que creu en la col·laboració público-privada, generadora d'oportunitats i respectuosa amb el medi ambient".

Amb tot, ha assegurat que "Junts per Sant Cugat ofereix des del minut zero diàleg i grans acords". "Tots volem el millor per la ciutat", ha rematat Fortuny.

Francesc Duch: "Un canvi era imprescindible"

francesc duch erc

Francesc Duch, d'ERC-MES FOTO: Miguel López

El nou portaveu d'ERC-MES a l'Ajuntament, Francesc Duch, ha reivindicat que un "canvi era indispensable després de 32 anys del mateix govern". "La ciutat necessitava un nou impuls", ha emfatitzat. A més, ha reconegut que no "ha estat ni serà fàcil" el tripartit amb PSC i CUP, ja que són tres forces amb "sensibilitats diferents" però que era "una obligació" posar-se d'acord.

El portaveu republicà s'ha compromès a treballar perquè "Sant Cugat sigui un municipi socialment just" i ha destacat que el projecte "ha generat molta il·lusió i esperança" entre part de la població.

"Moltes persones es veuen expulsades per no poder accedir a un habitatge, som una ciutat de desigualtats, i ens comprometem a donar resposta a aquestes necessitats", ha argumentat Francesc Duch.

Pere Soler: "Un acord pensat per tot Sant Cugat"

pere soler psc

Pere Soler, del PSC FOTO: Miguel López

El portaveu del PSC, que formarà part del govern tripartit amb ERC-MES i CUP, ha reivindicat el pacte de govern i l'acord "ampli amb dues organitzacions que pensen diferent". "D'això es tracta la política, d'entesa, de teixir ponts de diàleg i de cercar punts en comú", ha assenyalat.

Pere Soler ha assegurat que és "un acord pensat per tot Sant Cugat, pensant en tota la ciutadania i els barris. Un acord que tanca una etapa i n'obre una altra per facilitar un projecte de vida per la ciutadania i que la gent que ha marxat pugui retornar a la ciutat on va néixer".

El socialista ha assegurat que no serà "fàcil governar" però que estan "preparats per fer-ho". "És una entesa per quatre anys", ha recalcat. "Això va de què la ciutat ha de fer un pas endavant", ha finalitzat.

Aldo Ciprián: "Treballarem per fer de Sant Cugat una ciutat per tothom"

aldo ciprian ciutadans

Aldo Ciprián, de Ciutadans FOTO: Miguel López

El portaveu de Ciutadans ha iniciat el seu discurs lamentant que el PSC hagi "abraçat l'independentisme" i ha criticat les ajudes a entitats i associacions sobiranistes.

Amb tot, ha emplaçat al nou govern de Sant Cugat a què "es decideixin a aixecar les catifes" de l'Ajuntament després de tres dècades de governs convergents.

"Fiscalitzarem el govern i també farem propostes en benefici dels ciutadans", ha assegurat Aldo Ciprián, que ha afegit que treballaran per "fer de Sant Cugat una ciutat per tothom".

Núria Gibert: "No volem ajornar que la meitat de la població tingui problemes per pagar l'habitatge"

nuria gibert cup

Núria Gibert, de la CUP FOTO: Miguel López

La portaveu de la CUP ha començat el seu discurs reclamant respecte al públic assistent, ja que algunes persones l'han estat escridassant pel pacte amb el PSC i no la deixaven intervenir: "Vull demanar que no se'm negui la paraula, us demano que pel respecte a la gent que ens ha votat, deixeu parlar".

Núria Gibert ha destacat "l'esperança real de canvi en les condicions de vida dels santcugatencs" i ha reconegut que l'acord de govern és un "pas valent i difícil". Ha situat l'habitatge com la primera qüestió que es va tractar en les negociacions pel pacte entre ERC-MES, PSC i CUP.

La cupaire ho ha justificat per les "problemàtiques de Sant Cugat": "No volem ajornar que la meitat de la població tingui problemes per pagar l'habitatge i que ens expulsi cada dia i que sigui la ciutat més desigual". "Són 32 anys de govern [de Convergència]i avui hem decidit que s'ha acabat", ha rematat.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem