Protestes durant la constitució del nou Ajuntament contra el "pacte de la vergonya"

Tensió durant la constitució del nou Ajuntament de Sant Cugat amb crits contra el pacte entre ERC, PSC i CUP i contra els regidors de Ciutadans

Pancartes de protesta i molts crits durant la constitució del nou Ajuntament per rebujtar "el pacte de la vergonya" entre ERC-MES, PSC i CUP. També contra els regidors de Ciutadans. L'ANC havia convocat una protesta per mostrar el seu rebuig a l'acord de govern entre els tres partits i que ha servit per proclamar la republicana Mireia Ingla com a alcaldessa de Sant Cugat. Justament, Mireia Ingla ha estat una de les més escradissades mentre ha pres possessió del càrrec com a regidora, tot i que també ha rebut molt aplaudiments i crits d'alcaldessa.

La nova alcaldessa de Sant Cugat del Vallès, Mireia Ingla, al centre, acompanyada per Núria Gibert (CUP) i Pere Soler (PSC) FOTO: Miguel López Mallach

Només començar el ple aquest dissabte 15 de juny, s'han escoltat xiulets i crits contra ERC-MES, PSC i la CUP i càntics de "155". Aquests crits han estat callats per proclames de "3%" per part dels assistents, en referència a Convergència i Unió. S'ha produït un intercanvi de retrets i de crits en un sentit i un altre en un inici de ple molt tens entre el públic. "Fora el PSC" ha sigut un dels càntics més sentits també. Les protestes han seguit durant tot el ple, amb interrupcions dels discursos constants i xiulets a regidors de Ciutadans i socialistes.

La presa de possessió del càrrec dels regidors s'ha viscut així amb molta tensió, amb alguns assistents escridassant constantment a regidors d'ERC, PSC, CUP i Ciutadans.

IMG 20190615 WA0010

FOTO: TOT Sant Cugat

També hi ha hagut molts crits contra el portaveu de Ciutadans, Aldo Ciprián, per parlar en castellà durant el ple i demana que es prometés la Constitució en la presa de possessió dels regidors. De fet, no se l'ha callat amb proclames de 'fora' i xiulets i no se l'ha sentit.

Simpatitzants de l'ANC i de Junts per Sant Cugat ja es van manifestar aquest divendres 14 de juny contra l'acord entre els tres partits d'esquerres i que deixava Junts per Sant Cugat, força més votada, a l'oposició. Des de l'entitat sobiranista s'havien posicionat en favor d'un pacte entre Junts per Sant Cugat i ERC-MES.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem