Mireia Ingla es compromet a treballar perquè "cap persona es quedi enrere" a Sant Cugat

La nova alcaldessa de Sant Cugat del Vallès ha defensat el pacte de govern amb ERC-MES, PSC i CUP

Mireia Ingla (ERC-MES) s'ha compromès a treballar perquè "cap persona quedi enrere ni se senti expulsada" en el seu primer discurs com a alcaldessa de Sant Cugat del Vallès. La republicana ha estat proclamada alcaldessa gràcies al pacte de govern entre ERC-MES, PSC i CUP que s'ha materialitzat durant la constitució del nou Ajuntament, en una tensa sessió aquest dissabte 15 de juny.

El discurs complet de Mireia Ingla com a alcaldessa.

Més info: Mireia Ingla (ERC-MES) ja és alcaldessa de Sant Cugat i posa fi a 32 anys de Convergència

"Tenim una ciutat preciosa i aquesta la fan les persones que hi viuen. Per això no podem permetre que cap d'elles es quedi pel camí i se senti expulsada", ha emfatitzat Mireia Ingla, que ha afegit: "Per què volem una ciutat preciosa si no és per tothom? I avui a Sant Cugat no hi pot viure tothom". Així, la nova alcaldessa s'ha fixat com a principal repte fer front a la problemàtica de l'habitatge tot i que ha advertit que "no és fàcil de resoldre avui per demà".

La nova alcaldessa de Sant Cugat del Vallès, Mireia Ingla, al centre, acompanyada per Núria Gibert (CUP) i Pere Soler (PSC) FOTO: Miguel López Mallach

Així, Ingla ha reivindicat la necessitat de "canvi" a Sant Cugat després de 32 anys de governs convergents que han fet que "moltes persones s'han sentit excloses de la seva ciutat". "Una àmplia part de la ciutat ha votat en clau progressista i de canvi. Després de 32 anys amb el mateix projecte al capdavant, molts santcugatencs han entès aquestes eleccions com una oportunitat", ha afegit.

regidors erc mes mireia ingla alcaldessa sant cugat

Mireia Ingla acompanyada de tots els regidors d'ERC-MES a Sant Cugat FOTO: Miguel López

Ecologia, seguretat i transparència

Mireia Ingla enceta la nova etapa a l'alcaldia amb un altre "gran repte", com és el de la sostenibilitat i combatre l'esclavitud amb el cotxe. "Hem de ser un referent en ciutat sostenible i hem de declarar l'emergència climàtica. La crisi climàtica serà un dels desafiaments més grans i cal ser-ne conscients".

La millora de la seguretat perquè la "gent visqui tranquil·la a casa seva" i la cohesió territorial de Sant Cugat són altres objectius que s'ha marcat l'alcaldessa republicana en el seu primer missatge a la ciutadania. "Seré l'alcaldessa de Les Planes, La Floresta, Mira-sol, Can Barata... Hem d'acostar l'Ajuntament a tots els barris i racons", ha reivindicat.

"No volem mai més que el nom de Sant Cugat estigui vinculat a la corrupció"

Un altre eix prioritari pel nou govern tripartit encapçalat per Mireia Ingla serà la "transparència, l'ètica i l'honradesa". "No volem mai més que el nom de Sant Cugat estigui vinculat a la corrupció o mal govern", ha defensat.

Finalment, també s'ha emplaçat a combatre les violències masclistes a Sant Cugat i ha recordat que dels 13 regidors que inclouen el pacte tripartit entre ERC-MES, PSC i CUP, 8 són dones.

Acord tripartit

Mireia Ingla ha defensat l'acord de govern entre ERC-MES, PSC i CUP com el "millor" per materialitzar el canvi a Sant Cugat. Cal recordar que durant la constitució del nou Ajuntament, alguns assistents han escridassat i xiulat constantment els regidors dels tres partits pel fet que dos partits sobiranistes hagin pactat amb un partit del "155" i han definit l'acord com el "pacte de la vergonya".

Més info: Protestes durant la constitució del nou Ajuntament contra el "pacte de la vergonya"

"Ens hem posat d'acord en superar les nostres diferències ideològiques sense renunciar a cap de les nostres conviccions. Ens revelem davant la possibilitat d'abocar la política municipal a un enfrontament, vetos i frontisme. Ens hem conjurat per superar una realitat tan complexe com la que estem vivint al país", ha argumentat la nova alcaldessa, que ha apostat per construir "ponts i diàleg" per ajudar a "tirar endavant el país i la ciutat".

Record a Raül Romeva

Mireia Ingla ha acabat el discurs recordant el santcugatenc i company de partit Raül Romeva, en presó preventiva des del 23 de març de 2018 i a qui la Fiscalia demana 16 anys de presó per rebel·lió.

"No puc acabar sense parlar de Raül Romeva, avui seria aquí somrient. Té Sant Cugat al cap i al cor i pateix per la gent que es queda pel camí i se sent expulsada. Et trobo a faltar Raül i no pararem fins que tornis a casa amb els teus".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem