Els reptes d'ICV-EUiA pel nou curs: medi ambient, transparència i habitatge

Els ecosocialistes de Sant Cugat tornen a l'activitat política fixant els reptes pel nou curs polítc

L'aposta pel medi ambient i la sostenibilitat, insistir en la transparència i el bon govern i la lluita contra l'elitisme i la gentrificació són els principals objectius d'ICV-EUiA pel nou curs polític a Sant Cugat. "Són tres reptes importants per nosaltres i esperem que l'equip de govern canvïi l'actitud de majoria absoluta que no té i faciliti la participació dels grups de l'oposició", ha reivindicat el portaveu ecosocialista a l'Ajuntament, Ramon Gutiérrez.

Pel que fa a l'aposta pel medi ambient, la regidora Roser Casamitjana ha lamentat la falta d'implicació del govern municipal en aspectes com el pla integral de sostenibilitat: "Es va aprovar una moció el gener del 2016 i no sabem exactament en quin punt està". A més, ha assenyalat que la comissió de seguiment de l'agenda 21 s'ha reunit una sola vegada i ha demanat avançar en la gestió de residus: "Sant Cugat està estancat en el reciclatge i la recollida selectiva".

La mobilitat és un dels aspectes importants en relació al medi ambient: "El cotxe pel centre s'haurà d'anar delimitant. És prou petit perquè passin els mínims cotxes". Finalment, també han apuntat al consum d'energia i han recordat la moció aprovada per estudiar un nou acord de subministrament amb Som Energia, una cooperativa que genera energia neta.

Lluita contra l'elitisme

Un segon repte per ICV-EUiA és "lluitar contra l'elitització de la ciutat", fent referència a les polítiques d'habitatges i a la fiscalitat. "L'habitatge i la tarifació social haurien de ser pals de paller", ha demanat Gutiérrez. En aquest sentit, lamenta la poca feina que s'està fent en el replantejament de l'empresa municipal d'habitatge Promusa.

"Ara hem rebut una convocatòria per una reunió de l'Observatori Social de l'Habitage. Fa quatre anys que no es reuneix cap espai per analitzar la situació de l'habitatge a Sant Cugat", ha lamentat Ramon Gutiérrez, que ha posat "un suspens" a l'equip de govern en aquest sentit. "Cal una actitud valenta per evitar la gentrificació".

"Bon govern"

El tercer repte per ICV-EUiA, segons Ramon Guitérrez, és "insistir en la transparència i bon govern per fer més creïble la política municipal". En aquest sentit, presentaran una moció al ple municipal de setembre per reclamar que l'Ajuntament facilita l'accés als actes, resolucions i decrets d'alcaldia als grups de l'oposició i als ciutadans en general.

"És imprescindible una transparència total i absoltuta dels afers municipals en la prevenció i la lluita contra la corrupció", exposen els ecosocialistes en el text de la moció.

En aquest sentit, ICV-EUiA reconeix que part de la informació dels decrets podria està afectada per la llei de protecció de dades, però demana fer públics almenys els títols dels decrets aprovats.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem