Ramon Gutíerrez ja exerceix de portaveu d'ICV-EUiA

Roser Casamitjana deixa les funcions de portaveu tot i que segueix sent regidora

Ramon Gutiérrez ja és el nou portaveu d'ICV-EUiA a l'Ajuntament de Sant Cugat. El regidor ecosocialista ha pres el relleu a l'altra regidora del grup municipal d'Iniciativa, Roser Casamitjana, que havia exercit aquesta tasca des de les eleccions municipals del 2015 i continuarà al ple.

El canvi de papers s'ha oficialitzat durant el ple municipal d'aquest dilluns, dia 17 de juliol, que també ha donat compte del nou salari com a portaveu, 35.000 euros bruts anuals.

Roser Casamitjana ha explicat que el canvi de papers es deu a motius "personals" i també "polítics", ja que la regidora no es veu repetint com a candidata a l'alcaldia i un dels relleus podria ser Ramon Gutiérrez. ICV-EUiA també està treballant ara en una candidatura conjunta amb grups com Podem de cara a les municipals del 2019.

Debat pel sou

El portaveu de Ciutadans, Aldo Ciprián, ha criticat les pujades salarials de "tots els portaveus de partits d'esquerra" durant els últims dos anys. A més, tant ell com el portaveu del PP, Álvaro Benejam, han tornat a mostrar el seu rebuig el reglament que es va aprovar perquè els regidors de l'oposició es poguessin dedicar exclussivament a la seva tasca política amb el corresponent augment de sou. "Hi ha una diferència substancial amb la resta", ha lamentat Benejam.

El portaveu socialista Pere Soler també ha parlat en aquest sentit, tot i que també ha reconegut que cal "donar sentit i dignificar el treball de la política" i que les "persones han d'estar ben retribuïdes".

La regidora ecosocialista també ha demanat que el salari "dignifica la política" i que cal "compensar la feina" com es fa en l'empresa privada. Finalment, Mireia Ingla, d'ERC-MES, ha recordat a Ciutadans que "molts dels seus companys de Cs en ajuntaments propers també tenen dedicació exclussiva i guanyen molts més diners que l'oposició a Sant Cugat".

Ha tancat el debat l'alcaldessa, Mercè Conesa: "És veritat que és la primera vegada que l'oposició té opció a la dedicació exclusiva". L'alcaldessa s'ha sumat al discurs per dignificar la política i ha lamentat les crítiques encaminades a "desprestigiar la política i la feina que fem tots plegats".

Fa un any, el Ple Municipal va aprovar un canvi en el reglament que permetia als regidors de l'oposició tenir una dedicació exclusiva i arribar a cobrar un salari anual de 35.000 euros bruts. Fins llavors, els membres de l'oposició cobraven un màxim de 24.000 euros l'any bruts en concepte de dietes per l'assistència a plens i comissions informatives. Així, el canvi també els permet tenir un contracte de treball i cotitzar a la Seguretat Social. Un reglament al qual es poden acollir tots els regidors de l'oposició.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem