ERC-MES denuncia la "falta de voluntat" del govern en la lluita contra el SIDA

El Jovent Republicà ha repartit preservatius pels instituts de Sant Cugat

Esquerra Republicana ha acusat el govern de Sant Cugat de falta de compromís en la lluita contra el SIDA i contra la discriminació i l'estigma que pateixen les persones amb VIH. Els republicans asseguren que el govern santcugatenc "no ha complert pràcticament" cap dels compromisos que es van adquirir en una moció aprovada al ple municipal ara fa dos anys. "Aquest govern no compleix amb les mocions aprovades, no és la primera vegada", ha denunciat Mireia Ingla, portaveu d'ERC-MES.

La formació independentista ha fet la denúncia aquest 30 de novembre, un dia abans del Dia Mundial de la Lluita contra la Sida. A més, el Jovent Republicà ha repartit preservatius i pamflets informatius en els instituts de Sant Cugat aquest divendres al matí.

Segons ERC-MES, el govern no ha tirat endavant els acords i propostes que es van prendre per tal de fer front a l'epidèmia, que en els últims anys "s'ha mantingut i ha augmentat a Catalunya". És per això que els republicans tornaran a presentar una moció al ple municipal de desembre en què demanen que es materialitzin totes les propostes acordades en matèria de lluita contra la SIDA.

Els incompliments

La no col·locació d'un llaç vermell a la façana de l'ajuntament, el fet que no s'hagi estudiat la col·locació de màquines expenedores de preservatius als instituts de Sant Cugat o que "no s'hagin reforçat" les accions i programes d'educació sexual són alguns dels fets que els republicans denuncien que no s'han tirat endavant.

També lamenten que l'Ajuntament no s'hagi adherit a la Declaració de París, en què ciutats d'arreu del món es comprometen a lluitar contra la SIDA ni ha desenvolupat el 'Pacte social contra la discriminació de les persones que viuen amb VIH'. La nova moció recupera tots aquests compromisos i demana que es facin realitat.

"La realitat és que han passat dos anys i hem de lamentar que l'Ajuntament no té la intenció de fer front a l'epidèmia", ha emfatitzat el regidor Èric Gómez, que ho considera "molt greu". Gómez ho atribueix a la "manca absoluta de compromís de la tinència d'alcaldia de Cicle de Vida" en relació a aquestes polítiques i ha posat com a exemple que encara no s'hagi realitzat tampoc el pla en relació al col·lectiu LGTBI.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem