ERC-MES marca el compliment dels acords del ple com un dels objectius pel curs vinent

La coalició d'esquerres ha fet balanç de mig mandat aquest divendres, 21 de juliol

ERC-MES ha fet balanç del curs polític i de meitat de mandat aquest divendres 21 de juliol. Un balanç en què la coalició d'esquerres ha recordat els motius de tornar a signar l'acord d'estabilitat pressupostària amb PDeCAT i ha tornat a posar sobre la taula el dubte que els genera l'acord de govern entre PDeCAT i PSC, ja que tal com ha destacat la portaveu d'ERC-MES, Mireia Ingla, "no sumen majoria". 

Pel que fa a aquest pacte, ERC-MES, igual que Cs durant la seva valoració del curs polític, ha posat sobre la taula la possibilitat que l'equip de govern compti amb el suport del PP per tal de tirar endavant totes les seves mocions. 

A banda d'aquesta situació, Ingla s'ha mostrat preocupada perquè "Sant Cugat cada vegada és més elitista i expulsa a molta gent. Moltes famílies tenen dificultats per poder virue. Per això és molt important que es facin polítiques d'habitatge". De fet, aquest és un dels objectius que es marca ERC-MES per al curs vinent.

Altres objectius

Pel que fa a la resta d'objectius, ERC-MES ha detallat que la principal premissa per al pròxim curs polític és que es compleixin tots els compromisos als quals s'ha arribat al ple tal com han explicat els regidors d'ERC-MES Ferran Villaseñor i Èric Gómez.

En aquest cas, Villaseñor, que també és president del Consell de Barri de Centre-Est, ha reivindicat que l'equip de govern presenti una memòria on detalli totes les actuacions del Pla de Millora del barri de Sant Francesc-Monestir. En cas contrari, el regidor ha proposat fer una crida a la mobilització ciutadana.  

Per la seva banda, Èric Gómez s'ha encarregat de recordar reivindicacions com la del Pacte per la Nit, o l'ordenança de terrasses. "Cal una normativa que posi ordre", ha apuntat Gómez. 

El regidor, però, també ha parlat de la "manca de voluntat" del Consistori per fer polítiques adreçades al col·lectiu LGTBI. "Hi ha un nul interès en fer res en aquest aspecte. No necessitem una oficina LGTBI, necessitem polítiques".

Amb tot, ERC-MES espera que de cara a l'any vinent es "compleixin tots els acords ja establerts en matèria d'habitatge, que el jovent deixi de ser invisible, que el nou pla d'igualtat sigui una realitat i que s'executin polítiques per tal que la gent no hagi de marxar de Sant Cugat". 

Més informació
 
Comentaris

Destaquem