El govern de l'EMD reivindica l'acció d'aquest mandat davant les crítiques de l'oposició

El govern ha fet balanç del mandat i s'ha mostrat crític amb el candidat de Valldoreix Plural a la presidència de l'EMD. "Ha actuat de forma deslleial amb els tècnics i els ciutadans"

El govern de l'EMD de Valldoreix s'ha defensat de les acusacions de l'oposició d'esquerres, la qual l'acusa de "inoperància i mal govern". Ho ha fet en una roda de premsa de balanç de mandat, aquest dimarts, 28 de març. El govern també ha posat de manifest el seu malestar perquè el candidat de la coalició d'esquerres (Valldoreix Plural), Juanjo Cortés, és actualment tècnic de Protocol, Relacions ciutadanes i Arxiu de l'EMD de Valldoreix. "Creiem que no és ètic ser treballador de l'EMD i ser candidat. És una plaça molt propera a nosaltres. Era una persona de la nostra confiança i no és ètic ni bo que sigui el candidat. Ha actuat de forma deslleial als tècnics i els ciutadans", ha explicat la vocal de l'EMD i candidata de Junts a la presidència, Susanna Herrada. Cortés en la seva presentació va acusar també al govern de governar només pels afins, a la qual cosa Herrada ha respost que el grup de l'EMD governa per tothom. "Puig és el president dels valldoreixencs que l'han votat i dels que no". 

En paral·lel a això, els responsables de l'EMD de Valldoreix també han criticat l'actuació del govern de Sant Cugat envers l'EMD. Com a exemple han posat la gestió de la urbanització de l'avinguda del Baixador. Des del govern valldoreixenc, afirmen que tenien un pacte verbal amb l'anterior govern per desencallar el projecte. "No pensàvem que no es compliria un acord verbal. Aquest projecte l'havia d'haver tirat endavant Sant Cugat", ha dit Herrada, qui també ha demanat disculpes als veïns. D'altra banda, el govern de l'EMD, també ha fet referència a la crisi institucional que hi va haver entre les dues administracions municipals, per un desacord entre el regidor de Seguretat, Francesc Carol, i el president Josep Puig. Arran d'aquest fet, l'alcaldessa va fer unes declaracions amb les quals rebutjava a Puig com un "interlocutor vàlid" entre les dues administracions. En aquest sentit, Herrada va recordar a Ingla que "és l'alcaldessa també de tots els valldoreixencs."

El govern treu pit de la seva gestió

En la trobada, els diferents vocals han fet balanç de les principals tasques de l'executiu, entre elles han valorat la gestió econòmica, que al juliol va assumir Lluïsa Muñoz, després de la mort de la vocal Helena Degollada. "La major part de l'excel·lent gestió que s'ha fet ha sigut d'ella", ha dit Muñoz. El govern ha explicat que la solvència econòmica de l'EMD és bona i ha destacat que s'han aprovat tots els pressupostos a temps. "Tenim una EMD sanejada i no depenem de finançament extern per fer inversions. Financem les despeses ordinàries amb ingressos, tot i la baixada d'aquests. En aquests 12 anys des del punt de vista financer hi ha hagut una bona gestió i sempre hem complert la regla de la despesa. Els pagaments als proveïdors els fem a 3,8 dies. Aquesta fortalesa financera ens permet afrontar projectes amb finançament propi".

Un dels temes que va criticar la candidatura d'esquerres va ser la participació ciutadana. En la roda de premsa, el govern va destacar que s'estava preparant un reglament de participació ciutadana, que es va veure estroncat per la mort de Degollada, que era qui dirigia el projecte. A més, Herrrada ha volgut remarcar que el tècnic de participació ciutadana és el mateix Cortés. Tot i això, han explicat que hi ha diferents consells que funcionen, com el de Medi Ambient, Joventut o Seguretat, entre altres. Això si, han volgut explicar que el Consell de la Vila que reivindica l'oposició no és el seu model. "Vam decidir que el consell de la vila no ens agradava, ja que volem un model de participació més obert. Aquest reglament s'està treballant molt i ens van agafar les circumstàncies. de la mort d'una companya. A mi m'ha sobtat que es posi aquest exemple, quan és un tema delicat per la pèrdua que vam tenir.", ha dit Herrada.

En aquest sentit, el vocal Bernat Gisbert també ha reivindicat les polítiques de joventut, dient que sí que van escoltar als joves. "El que no es pot fer és mentir", ha dit.

(Consulteu aquí el balanç de l'EMD)

L'EMD també ha reivindicat, entre altres, que correus s'hagi quedat a Valldoreix, després de l'amenaça de marxar; polítiques de comerç per dinamitzar el sector a la vila; millores a Can Montmany i al Castell de Canals; millores urbanístiques com el pont del Canari, al passeig del Nard o l'aparcament de Can Cadena; polítiques de Mobilitat com el pas del bus de Sant Cugat per l'estació o l'aparcament de bicis de l'estació.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem