Juanjo Cortés es presenta com a presidenciable a Valldoreix criticant el "mal govern"

Més de 150 persones han assistit a la presentació del presidenciable en un acte al Casalet de Valldoreix aquest dissabte 25 de març

El candidat de la coalició d'esquerres, Valldoreix Plural, a la presidència de l'EMD de Valldoreix, Juanjo Cortés, s'ha presentat com una alternativa al "desgovern" actual i s'ha reivindicat com a líder d'un futur "bon govern que escolti la ciutadania". El presidenciable en les eleccions municipals del 28 de maig ha estat molt crític amb l'actual govern valldoreixenc de Junts, durant la seva presentació al Casalet de Valldoreix, aquest dissabte, 25 de març. "Som un equip que vol escoltar i caviar aquesta paràlisi que vivim a Valldoreix des de fa temps. El d'ara és un desgovern. S'han fet moltes coses sense escoltar als col·lectius i s'han traït a les entitats", ha dit Cortés.

En aquest sentit, el candidat ha carregat contra l'actual govern perquè diu que fa polítiques basades en els interessos de col·lectius concrets. "No podem governar només pel que demanes "els nostres", un mal govern és aquell que reacciona segons les demandes d'uns concrets". De fet, Cortés ha explicat que els conceptes dels "nostres" ho ha escoltat pels passadissos de l'EMD, ja que actualment és tècnic de protocol de la institució, un càrrec que ja va dir que no deixaria abans de les eleccions, durant el seu anunci de candidatura.

Presentació de Juanjo Cortés a Valldoreix. FOTO: Bernat Millet.

Durant la presentació, conduïda pel periodista valldoreixenc Toni Priante, el candidat ha fet un repàs de quins són les principals preocupacions que té sobre Valldoreix, entre elles, les polítiques de joventut. l'urbanisme, la mobilitat, els equipaments o el futur. "No hi ha un pla d'acció municipal, no s'han fet polítiques pensant amb el futur". Així, s'ha mostrat preocupat per la situació del jovent a la vila i ha dit que no s'ha tingut en compte aquest col·lectiu per crear el pla de joventut. "Hi ha espais que s'han de desenvolupar i que permetin tenir habitatges per a joves, si no ho solucionem tindrem un problema amb la identitat del nostre poble". En aquest sentit, s'ha mostrat partidari de canviar el PGM ( Pla General Metropolità), una modificació que permetés desdoblar els habitatges de Valldoreix i fer més d'un habitatge a cada casa, la qual cosa no s'inclou ara a la llei urbanística. Tot i això, el candidat ha explicat, davant una pregunta del públic, que està proposant aconseguir habitatge assequible per a joves, però que no ha parlat de pisos.

Pel que fa als equipaments, Cortés ha dit que Valldoreix té equipaments de segona i ha criticat l'actual ampliació de l'escola de música, que ha aprovat l'actual govern. A més, ha manifestat la necessitat del fet que hi hagi un camp de futbol valldoreixenc.

La candidatura Valldoreix Plural, que lidera Cortés, aglutina diferents partits i entitats: l'Associació de Veïns i Veïnes Progressistes de Valldoreix, Gent per Valldoreix, ERC, PSC, CUP, En Comú Podem i altres entitats veïnals de la vila. Al final de l'acte, representants dels partits han mostrat el seu suport a la candidatura, entre ells, l'alcaldessa, Mireia Ingla.

Com es votarà a Valldoreix?

El dia de les eleccions municipals del 28 de maig de 2023, els valldoreixencs votaran també pels seus representants. El president es vota per elecció directa. Actualment hi ha tres candidats, l'actual vocal el govern Susanna Herrada per Junts, Juanjo Cortès per Valldoreix Plural i Neus José pel nou partit independentista Independents.

Més info: Com s'escull el president de l'EMD de Valldoreix?

 

Qui és Juanjo Cortés? 

És valldoreixenc i historiador i llicenciat en Filosofia i Lletres, secció història a la Universitat Autònoma de Barcelona. Més tard va fer el mestratge en Història Medieval. Des de molt jove està implicat en projectes i entitats socials i culturals de Valldoreix i va col·laborar en la fundació del Museu de Valldoreix i de l’associació Amics de Valldoreix.

Actualment és el president de Valldaurex, Centre d’Estudis de Valldoreix i també de la Societat Catalana de Genealogia, Heràldica, Sigil·lografia, Vexil·lologia i Nobiliària. És membre de l’Institut d’Estudis Medievals, del Seminari de Paleografia, de Codicologia i de Diplomàtica de la UAB i membre corresponent del Centro de Estudios Genealógicos e Históricos de Rosario (Argentina).

Ha estat professor d’Història Medieval a la UAB, i també professor de l’ ESO, batxillerat i COU. Ha treballat a l’administració pública i en l’actualitat és tècnic a l’Entitat Municipal Descentralitzada de Valldoreix. A més, ha publicat el llibre Valldoreix, La voluntat d’un poble (2004), així com diversos articles d’història de Valldoreix, història medieval, paleografia, heràldica o genealogia en revistes especialitzades i diaris. Dirigeix les revistes especialitzades Valldoreix i Paratge. 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem