Govern i oposició acorden la creació d'una comissió sobre l'adjudicació a Teyco

Aquest divendres, 4 de setembre, l'equip de govern ha convocat els portaveus de l'oposició per explicar els detalls de l'adjudicació a Teyco que va provocar el registre de la Guàrdia Civil

El Ple Municipal aprovarà la creació d'una comissió informativa especial per abordar tots els detalls del cas Petrum, vinculat a les suposades comissions il·legals que hauria cobrat CDC, a través de la seva fundació, provinents de la constructora Teyco. L'objectiu serà resoldre tots els dubtes generats arran de la irrupció de la Guàrdia Civil a l'Ajuntament de Sant Cugat i a Promusa, el passat 28 d'agost, on es va endur documentació sobre l'adjudicació d'una promoció d'habitatge públic a Teyco el 2009. Cal recordar que el procés de licitació de les obres es va iniciar el 2008 i l'adjudicació va ser al 2009.

La decisió de crear aquesta comissió, que va proposar l'alcaldessa, Mercè Conesa, s'ha acabat de prendre en una Junta de Portaveus Extraordinària que s'ha celebrat aquest divendres, 4 de setembre. A la reunió, que s'ha allargat unes dues hores, hi eren tècnics de Promusa i el seu gerent, Lluís Hosta; els portaveus municipals d'ERC-MES, CUP-PC, C's i PSC; i els tinents d'alcalde Damià Calvet, Carles Brugarolas i Cristina Paraira; a banda de l'alcaldessa.

Els portaveus de l'oposició han expressat al TOT Sant Cugat la seva satisfacció per la celebració d'aquesta reunió i la futura creació de la comissió, tot i que encara resten a l'espera de molta documentació. Aldo Ciprián, de Ciutadans, agraïa la presència de tècnics: "La informació ha estat molt tècnica, i tot i que no estava completa, estem satisfets". Des d'Esquerra, Mireia Ingla també ha expressat la seva opinió: "Valorem positivament la iniciativa. Però és el mínim quan vols ser un exemple de transparència i formes part d'un partit amb casos de corrupció". El socialista Pere Soler ha destacat que "l'Ajuntament ha estat àgil" en convocar-los.

Tots ells han coincidit en assegurar que, amb la informació de la qual disposen, i mostrant-se cautelosos, no tenen cap motiu per pensar que l'adjudicació de la promoció d'habitatges a Teyco es va fer il·legalment.

Dubtes per resoldre

Tot i agrair la predisposició de l'equip de govern a explicar-se, l'oposició encara té alguns interrogants. "Som cautelosos", ha reconegut Pere Soler, que ha explicat que "la informació és escassa, perquè s'ha dit que molts documents estan en mans del jutge". En aquest sentit, Aldo Ciprián no s'ho explicava: "Com pot ser que la informació no estigui digitalitzada si és del 2008? Sembla tercermundista".

Sobre la informació que no han pogut veure, Mireia Ingla ha destacat que els falta saber "exactament perquè es va escollir Teyco i quines eren les altres ofertes". Aldo Ciprián ha lamentat que ni tècnics ni polítics els han sabut dir la quantitat exacte que es va acabar pagant per l'obra. "Al final, pots licitar perquè guanyi l'empresa que vulguis", ha assegurat el portaveu de C's, afegint que no volia dir que és el que ha passat en aquest cas.

Per Soler, "és important saber els criteris d'adjudicació". I és que el portaveu socialista ha detallat que l'oferta de Teyco no era la més ben valorada pel que fa a criteris tècnics, però sí que era l'empresa que va presentar l'oferta econòmica més baixa, "temeràriament baixa".

Finalment, tant Ciprián com Soler han reconegut que han vist a l'equip de govern i a l'alcaldessa amb certa preocupació. "Els he vist preocupats perquè darrere hi ha una cosa molt seriosa", ha afirmat el membre de Ciutadans. "Hi ha certa preocupació. Jo he preguntat als tècnics de Promusa com se sentien, i ha respost directament l'alcaldessa", ha reconegut el socialista.

(El TOT encara no ha pogut contactar amb Núria Gibert, portaveu de CUP-PC. Tan aviat com sigui possible, afegirem les seves opinions)

Més informació
 
Comentaris

Destaquem