Els governs de Valldoreix i Sant Cugat obren nova etapa de "cordialitat"

Els governs de Valldoreix i Sant Cugat volen un mandat de bona relació, després de quatre anys complicats entre l'Ajuntament i l'EMD

L'Ajuntament de Sant Cugat i l'EMD de Valldoreix s'han compromès a establir una relació de cordialitat i col·laboració institucional. Els dos nous governs sorgits de les eleccions municipals del maig volen deixar enrere la tensió del passat mandat entre les dues institucions, amb el tripartit a Sant Cugat i Junts a Valldoreix, i en el qual l'alcaldessa Mireia Ingla va arribar a dir que no reconeixia al president Josep Puig com a interlocutor vàlid. 

Més info: Retrets entre l'alcaldessa i el president de l'EMD de Valldoreix

Amb aquesta voluntat es van reunir representants dels dos governs aquest dijous a l'EMD de Valldoreix, encapçalats per l'alcalde Josep Maria Vallès i el president Juanjo Cortés, en la segona trobada institucional entre les dues parts. Tots dos, malgrat representar partits diferents, han assegurat públicament que volen una relació de cordialitat i col·laboració. A Sant Cugat governa Junts i ERC, mentre que a Valldoreix ho fan ERC, PSC i CUP i amb Cortés (independent) com a president. Així, el nexe comú serien els republicans.

Així va quedar palès en la trobada que van mantenir el govern de Junts i ERC de Sant Cugat i en què es va estrenar Susana Herrada, exvicepresidenta de l'EMD per Junts, com a nova assessora del govern santcugatenc. Un nomenament que va provocar fortes crítiques de l'oposició, que va denunciar que es donés un càrrec a qui va ser la rival de Juanjo Cortés a les eleccions valldoreixenques. Tot i que el moviment tampoc va agradar al govern valldoreixenc, per ara sembla que no altera les relacions entre les dues administracions. "És un càrrec intern de l’Ajuntament, que pot utilitzar els seus assessors pel que consideri oportú", ha apuntat Cortés. Per Vallès, no és una "figura discordant" sinó per "ajudar", i limita la seva tasca a escoltar, prendre nota, fer seguiment dels temes i assessorar: "Coneix molt bé els àmbits i problemes de Valldoreix i és un assessorament que ens va molt bé".  

Més info: Herrada (Junts) s'acomiada de l'EMD per ser comissionada per Valldoreix a l'Ajuntament

La trobada entre l'Ajuntament i l'EMD

F6nOVbFXEAA6sdy 1

Cristina Paraira, Susana Herrada, Xavier Humet, Ramon Segura, Susanna Casta, Josep Maria Vallès, Juanjo Cortés, Bernat Picornell i Jordi Puigneró FOTO: Ajuntament

Per part de Sant Cugat, van participar a la reunió l'alcalde, Josep Maria Vallès; i els tinents d'alcaldia Cristina Paraira, Bernat Picornell i Jordi Puigneró, a més de la mateixa Herrada. Per valldoreix hi va assistir tot el govern: El president Juanjo Cortés i els vicepresidents Ramon Segura, Susanna Casta i Xavier Humet

Josep Maria Vallès va destacar en declaracions al TOT l'ambient de cordialitat i la "bona relació" entre les parts per abordar les demandes dels valldoreixencs. "Hem d'anar de la mà en diferents temes per solucionar-los", va afegir l'alcalde, que va detallar que la voluntat és reunir-se mensualment. "Per part dels dos governs es va expressar una cordialitat i voluntat de treballar pel benefici de la ciutadania. Hi va haver cordialitat i respecte institucional", va indicar Juanjo Cortés al TOT. 

De què es va parlar?

Aquesta és segona reunió entre l'Ajuntament de Sant Cugat i l'EMD de Valldoriex des de la proclamació dels nous governs i la primera en què ja s'aborden temes concrets. Un dels principals és la necessària renovació del conveni econòmic i competencial que regeix la relació entre les administracions i estipula quines funcions fa cada institució i com ha de ser el finançament.

L'altra gran qüestió és l'avinguda del Baixador: en el pròxim ple de Valldoreix s'aprovarà definitivament el projecte, després d'anys de retard. Però ara queda el més important: com serà el finançament, si l'Ajuntament de Sant Cugat aportarà una part i quines seran les contribucions que hauran d'assumir els veïns. "Existeix voluntat política per finançar l’obra, però s’ha de treballar", ha assegurat Cortés.

Més info: L'EMD de Valldoreix aprova un nou projecte per Baixador amb retrets per la "mala gestió"

Can Monmany, les pantalles acústiques a l'AP-7, el servei de recollida de residus i altres qüestions urbanístiques, com la possibilitat de convertir habitatges unifamiliars en plurifamiliars, també es van abordar. 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem