Homenatge institucional a l’exalcalde de Sant Cugat Àngel Casas

PP, PSC i CUP coincideixen en proposar un homenatge que perduri en el temps a qui va ser el primer alcalde democràtic de la ciutat

Els diferents grups municipals han lloat la figura d’Àngel Casas (PSC), primer alcalde democràtic de la ciutat que va morir el 6 de novembre, a l’edat de 85 anys.

L’alcaldessa de Sant Cugat, Mercè Conesa, ha destacat que Casas va treballar per Sant Cugat “abans i després de ser alcalde”. Per Conesa, qui va ser alcalde entre el 1979 i el 1983, va ser una persona “intel·lectualment activa; un home avançat al seu temps, sempre insistent i persistent”. L’alcaldessa ha lliurat a la família de l’exalcalde el llibre de condelences que durant uns dies va estar al vestíbul de l’Ajuntament i un foto de Casas presidint el ple municipal de la ciutat.

El regidor no adscrit a cap grup municipal, Dimitri Defranc, ha posat de manifest que Àngel Casas va haver de treballar un període menys "còmode” que a l’actual, en una etapa post franquista amb menys eines i que hi havia molta feina per fer.

Álvaro de Benejam, regidor del PP, ha descatat que Àngel Casas sempre va pensar en clau de ciutat i, en aquest sentit, ha explicat que va posar les bases per tirar endavant molts reptes de futur. Benejam ha recordat que l’exalcalde va treballar en favor de la sostenibilitat energètica de Sant Cugat els darrers anys de la seva vida. Per tot plegat, el regidor portaveu del PP ha proposat que se li faci un homenatge de ciutat que perduri en el temps.

Roser Casamitjana, regidora d’ICV-EUiA, ha fet un repàs de la trajectòria política i social d’Àngel Casas, i en aquest sentit, ha destacat la “feina que se li va girar” en assumir l’alcaldia de Sant Cugat, una ciutat “on gairebé tot estava per fer”. Casamitjana ha remarcat dues de les seves herències: la pau (donant suport a la creació de la Unipau) i la preservació del patrimoni de la ciutat, i l’ha definit com “un home de poble que mai va desaparèixer de la vida activa de la ciutat”.

Per Ferran Villaseñor, regidor d’ERC-MES, Casas va trencar moltes de les barreres existents en aquells anys d’inici de la democràcia. A més de repassar també part de la seva trajectòria, també ha insistit en el fet que Casas va ser un exalcalde que va continuar actiu a la vida pública de la ciutat, fins i tot presentant mocions per millorar la qualitat de vida dels santcugatencs. “Va ser un constructor de ciutat”, conclou Villaseñor.

Aldo Ciprian, regidor portaveu del grup municipal de Cs, no conèixer personalment Casas, però després de repassar les hemeroteques, li consta que va fer sempre una “política de proximitat”, i que “va sentar les bases d’aquesta gran ciutat” que és avui Sant Cugat.

Núria Gibert, regidora de CUP-PC, ha posat de manifest el “compromís” d’Àngel Casas, que sempre va anar més enllà del seu pas per la política institucional: “el seu nom forma part de la història de Sant Cugat, una ciutat que mantindrà el seu record i trajectòria”.

Per Pere Soler, regidor del grup del PSC, Àngel Casas va ser “un ciutadà exemplar; sempre perdurarà el seu exemple a les files del nostre partit”. Soler destacava la capacitat de “produir idees” de manera constant i de ser “una persona tenaç”. El regidor socialista opina que “hem de retre-li un homenatge a la ciutat”.

Finalment, Olga Casas, filla de l’exalcalde, ha agraït totes les mostres de condol de tots els grups polítics de l’Ajuntament de Sant Cugat, i ha recordat que el seu pare va ser una persona “oberta, dialogant i que tractava a tothom per igual”.

Olga Casas, filla d'Àngel Casas, agraeix les paraules de tots els portaveus municipals. Foto: A. Ribera
Més informació
 
Comentaris

Destaquem