2 mocions institucionals, 3 aprovades i 1 rebutjada al ple municipal

La sessió s'ha celebrat aquest dilluns, 20 de novembre

El ple municipal de Sant Cugat del Vallès corresponent al mes de novembre, celebrat aquest dilluns, dia 20, ha finalitzat després de 5,30 hores amb 2 mocions institucionals, 3 d'aprovades, 1 de rebutjada i una més retirada.

Mireu les imatges del ple municipal del mes de novembre a Sant Cugat.

Com a mocions institucionals, s'ha aprovat, en primer lloc, continuar amb el procés per incrementar l'ús del programari lliure a l'administració local implementant-lo sempre que es tracti d'un canvi beneficiós, tècnicament i econòmicament. Per això mateix, el ple ha acordat que elaborarà un full de ruta per tal d'anar valorant la situació així com per anar marcant els passos a seguir.

De la mateixa manera s'ha aprovat millorar l'accés a la informació per als càrrecs electes. D'aquesta manera, s'ha acordat establir un procediment d'accés digital a la informació del registre de sortida i entrada municipal que permeti als càrrecs electes designats pels diferents grups municipals exercir les seves activitats de control i informació alhora que garanteixi el compliment de les condicions fixades pels organismes oficials garants de protecció de dades.

Pel que fa a les mocions presentades pels diferents grups municipals,, tres han prosperat. En primer lloc, s'ha aprovat crear una estratègia antirumors i per la convivència social i cultural a Sant Cugat. Una moció que ha comptat amb el suport de totes les formacions polítiques.

En segon lloc, s'ha aprovat reclamar l'alliberament dels presos polítics. Ho ha fet aprovant una moció conjunta presentada pels grups municipals d'ERC-MES, PDeCAT-Demòcrates i la CUP-PC, que ha comptat amb el suport d'ICV-EUiA i del regidor no adscrit, el vot en contra de PP i Cs, i l'abstenció del PSC.

D'aquesta manera, el consistori ha rebutjat novament l'escalada repressiva dels darrers mesos i ha exigit la posada en llibertat dels presos polítics. De la mateixa manera, ha reiterat el ple suport al Govern legítim de la Generalitat.

Finalment, s'ha defensat el model educatiu de Catalunya, aprovant fer de l'educació una eina fonamental per a la construcció d'una societat plenament democràtica, socialment cohesionada i econòmicament prospera. Una moció que ha comptat amb l'oposició del PP i Cs.

D'altra banda, Cs i PP demanen que es tornin a posar les banderes a l'ajuntament però no se'n surten. Una proposta que ha comptat amb l'oposició de PDeCAT-Demòcrates, CUP-PC, ERC-MES i ICV-EUiA, i l'abstenció del PSC.

Finalment, Ciutadans ha retirat la moció que presentaven en relació a la millora del barri de Volpelleres, per afrontar-ho més endavant.

Altres temes tractats al ple

Aprovació de la concessió de la Medalla d'Honor al Junior FC FOTO: Artur Ribera

Durant el ple municipal s'ha fet una declaració de la Junta de Portaveus en la que es posa de manifest el front comú a Sant Cugat per a l'eliminació de la violència contra les dones.

D'altra banda, s'ha fet un homenatge institucional a l'exalcalde de Sant Cugat Àngel Casas i s'ha acordat distingir el Junior FC amb la Medalla d'Honor de Sant Cugat.

També durant el ple, Pere Soler (PSC) ha deixat oficialment el govern de PDeCAT-Demòcrates després de la suspensió del Pacte de Govern, tot i seguir prometent suport, i el Pla Estratègic del Barri del Monestir-Sant Francesc, que preveu una inversió de més de deu milions d'euros en 61 actuacions fins al 2023, ha fet un pas més amb una primera aprovació al document, que entre altres projectes preveu la vianantització de l'avinguda de Cerdanyola.

Participació ciutadana

intervenció dels membres de Cal Temerari durant el ple  FOTO: Artur Ribera

L'organització de la Festa de Cap d'Any per part de l'Ajuntament de Sant Cugat, i el debat sobre el model de l'escola a Catalunya, han centrat el torn de participació ciutadana del ple municipal del mes de novembre. Un torn que ha comptat amb set intervencions per part de veïns i veïnes de la ciutat.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem