Ingla “Les portes no han estat mai tancades [per entrar al govern]”

Mireia Ingla és portaveu d'ERC-MES a l'Ajuntament

ERC va aconseguir tornar al Ple després d’un mandat sense representació i ho va fer juntament amb la formació MES, formada per exsocialistes com el regidor d’ERC-MES Ferran Villaseñor. Ingla descriu el tàndem com a positiu i enriquidor. “Formem part d’un projecte comú”.

Com es presenta aquest mandat per a ERC-MES?
Bé, perquè des del minut 0 nosaltres vam dir que volíem fer una oposició responsable i constructiva, i que això ens ho permetria fer la nova configuració del Ple i del canvi de les majories. Això s’ha culminat amb un acord per als pressupostos del 2016 i, per tant, pinta bé, ja que ens dóna l’oportunitat d’aplicar les propostes del nostre programa sent un dels objectius que teníem. Creiem que el nostre programa és bo i tenim l’oportunitat de portar-lo a la pràctica.


Anava a demanar per les prioritats. Posar l’agenda de l’equip de govern al vostre programa?
Ho hem començat a fer amb les mocions i també amb el tema pressupostos, però també amb els consells de barris, ja que hem arribat a l’acord que els consells de barri no siguin només presidits per membres de l’equip de govern. Així podrem desenvolupar el projecte de millora del Monestir, ja que vam aprovar una moció i després un acord per invertir-hi. Per exemple, també vam poder dir quin model del Consell d’Administració de Promusa volíem. Pel poc temps que fa que hi som, Déu n’hi do...


Quines són les línies principals d’actuació per a aquest projecte de millora del barri del Monestir?
Ho farem a través d’un procés participatiu. Durant aquests anys de majoria de CiU havíem notat la falta de diàleg del govern amb la ciutadania, falta de feed-back. No es tracta només d’escoltar la gent, sinó de deixar-la participar. Els consells de barri han de ser el paradigma de tot això. Juntament amb la ciutadania, s’ha de prioritzar perquè no es pot fer tot de cop. El pla ha de durar els 4 anys. S’ha de netejar la cara al barri: millorar el clavegueram, el mobiliari urbà... Des d’això fins a altres inversions com un pàrquing al Campito.


Com valora l’acord amb el govern per als pressupostos?
Positivament. S’ha de dir que en els últims temps CiU ja anava fent apostes socials, però creiem que s’havia de reforçar el tema de la tarifació social, els ajuts, el pla de xoc i la promoció econòmica perquè no volem subvencionar la gent. La gent té dret a viure pel seu compte.


Quines propostes d’ERC-MES es van quedar pel camí en la negociació dels pressupostos?
Nosaltres no deixem pel camí res. Aquest mandat té 4 anys, en aquest temps es poden fer moltes coses. No pots pretendre fer-les totes el primer any. No hem deixat res fora, hem prioritzat algunes coses.


Però hi va haver alguna d’aquestes prioritats a la qual CiU va dir “no”?
Segurament hem d’acabar d’estudiar els descomptes a les famílies nombroses. Nosaltres pujaríem els topalls, aquest acord no l’hem aconseguit, però no ens tanquem portes i el govern no es pot permetre tancar portes. És la part bona del fet que no hi hagi una majoria absoluta.


Hi ha bona sintonia amb l’equip de govern?
Sí. Quan una negociació acaba bé, s’ha de dir que hi ha bona sintonia.


Aquest acord pot ser un primer pas perquè en el futur hi hagi un acord de govern?
En aquests moments l’acord és d’estabilitat pressupostària. En tot cas, nosaltres som un partit assembleari i encara no s’ha plantejat a l’assemblea.


Així doncs, no hi ha les portes tancades a entrar al govern?
No ho han estat mai. Hem demostrat que contribuïm a la governabilitat sense estar al govern.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem