Ingla treballarà per "endreçar la mala praxi" en relació a la investigació de Fiscalia

L'alcaldessa de Sant Cugat parlava a l'ACN sobre la investigació per diverses factures corresponents a l'exercici 2018

La Fiscalia del TSJC investiga l'Ajuntament de Sant Cugat per diverses factures corresponents a l'exercici 2018. En una entrevista amb l'ACN, l'alcaldessa, Mireia Ingla (ERC), explicava divendres, 26 de juliol, que els Mossos d'Esquadra van presentar-se al consistori el 22 de juliol, per reclamar l'informe de l'interventor municipal referent a la liquidació del pressupost d'aquest exercici.

Més info: La fiscalia investiga diverses factures de l'Ajuntament de Sant Cugat

Aquest document indica que l'anterior govern (PDeCAT) hauria "atorgat serveis sense que hi hagués un contracte darrere o amb un contracte que ja havia caducat", explicava Ingla. L'alcaldessa assegurava que s'havien posat en marxa tots els mecanismes per "regularitzar" la situació i "endreçar aquesta mala praxi", afegint que aquest dimarts, 30 de juliol, faran arribar tota la documentació requerida a la policia.

L'alcaldessa lamentava la situació i afegia que quan es faci la liquidació del pressupost de 2019 tornarà a passar el mateix. "Nosaltres hem arribat a mitjans d'aquest any i aquesta és una pràctica habitual que s'havia fet", indicava. Assegura que en el moment en què es faci aquesta liquidació es procedirà a fer arribar tot el material pertinent a la Fiscalia. "Volem fer les coses ben fetes", remarcava.

"Tenim els pròxims quatre anys per regularitzar aquesta situació", assegurava l'alcaldessa que deia que el nou executiu s'ha vist obligat a "endreçar tota aquesta mala praxi el més ràpid possible".

Amb tot, els responsables municipals han assegurat que el document sobre la liquidació del pressupost 2018 conté diversos informes tècnics que acrediten que el preu del servei o subministrament realitzat s'havia ajustat al preu de mercat o, en el cas de serveis que havien excedit l'objecte del contracte, que els preus facturats es corresponien amb els preus inicialment contractats. Per aquest motiu, es va concloure que no s'observava cap perjudici econòmic per a aquesta administració.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem