Ingla afirma que es van pagar 1,4M€ "sense contracte", i Fortuny li demana "veracitat"

L'alcaldessa i l'exalcaldessa de Sant Cugat del Vallès confrontades per la gestió de l'anterior equip de govern

L'alcaldessa de Sant Cugat del Vallès, Mireia Ingla, afirmava aquest dimarts, 6 d'agost, que, durant el 2018, "es van arribar a pagar 1.400.000 euros en factures que no tenen al darrera cap contracte", incomplint "el que estableix la Llei de Contractes", i afegint que "aquest govern portarà a la fiscalia els comptes del 2019, perquè tothom ha d'entendre no es pot pagar res en diners públics que no estigui prèviament avalat per un contracte vigent", fent referència a les factures que encara estan pendents de pagament.

Ho feia en una entrevista a El Matí de Catalunya Ràdio sobre la investigació de la fiscalia superior de Catalunya referent a diferents contractacions, i per la qual s'ha requerit a l'ajuntament un informe de l'interventor municipal sobre la liquidació del pressupost 2018 i tota la seva documentació relativa.

Ingla afirmava durant l'entrevista que "40 informes vam haver d'entregar als Mossos d'Esquadra quan portava ni tan sols un mes com a alcaldessa", destacant que "no vam ser nosaltres qui vam portar aquesta situació als Mossos d'Esquadra", sinó que "va ser una denúncia feta per un altre grup municipal ara fa uns mesos, però que es va fer efectiva sent jo alcaldessa". Amb tot, Ingla apuntava que "d'entrada, sembla que no hi ha hagut perjudici econòmic" per l'Ajuntament.

 

L'alcaldessa apuntava també que un dels objectius del nou govern de la ciutat és "que l'ajuntament ha de tenir una gestió modèlica". Una gestió, deia, que "ara mateix queda en entredit després d'aquests 4 anys". "Hem tingut un govern que només s'ha preocupat de parlar d'un model de ciutat, però que ha deixat de banda la gestió, i que han estat els mateixos tècnics municipals els que han advertit que no s'estava complint la llei de contractes", apuntava.

La resposta de Junts per Sant Cugat

Davant d'aquestes afirmacions, la regidora portaveu de Junts per Sant Cugat i exalcaldessa de Sant Cugat, Carmela Fortuny, ha demanat en un comunicat "rigor i veracitat a l'alcaldessa Mireia Ingla davant les acusacions sobre la gestió del govern municipal anterior". Entre altres aspectes, en el comunicat aclareixen que "del que estem parlant és de despeses urgents i de licitacions que, per raons tècniques, no han pogut ser culminades a temps", afegint que "l'informe de l'interventor municipal deixa molt clar que no hi ha cap perjudici per les arques públiques de l'Ajuntament de Sant Cugat", i que aquesta institució "mai ha pagat una factura que no estigui aprovada pel procediment corresponent".

Fortuny també ha afegit que "l'anterior equip de govern de l'Ajuntament de Sant Cugat, a la vista del mencionat informe i assessorat pels òrgans jurídics, especialment pel nou interventor, va posar en marxa un pla de mesures, que està vigent, per millorar aquest aspecte, que és purament de gestió". Igualment, assegura que "la Sindicatura de Comptes i altres òrgans de control reben d'ofici els informes econòmics, financers i jurídics sobre la marxa de l'Ajuntament de Sant Cugat", destacant que "l'Ajuntament de Sant Cugat ha estat reconegut per la seva gestió eficient i la seva transparència en nombroses ocasions per organismes internacionals acreditats".

És per això que, des de Junts per Sant Cugat, apunten que "lamentem profundament i condemnem aquesta estratègia duta a terme, que afecta sobretot els òrgans tècnics i administratius de l'Ajuntament de Sant Cugat, que només té per objecte erosionar Junts per Sant Cugat i justificar la necessitat d'un canvi que la gran majoria de la població de Sant Cugat no entén".

"Creiem que s'està intentant tapar la constitució d'un govern tan antinatura com aquest tripartit amb declaracions i actuacions que no se sostenen. L'alcaldessa menteix quan diu que aquest ajuntament ha pagat 1,4M€ sense contracte i quan diu que hi ha hagut perjudici econòmic a l'administració", destaquen.

És per això que "exigeixen" a Mireia Ingla "una rectificació", així com "de la resta de regidors que s'han expressat en els mateixos termes", apuntant que, en cas de no produir-se, es reserven "el dret a posteriors actuacions polítiques o judicials en defensa de la institució, dels seus serveis tècnics i jurídics, de l'anterior equip de govern municipal, dels seus representants polítics i, sobretot, del dret de la ciutadania a rebre informació veraç per part dels representants polítics".

"Abocar sospites i ombres infundades ens perjudica a tothom", sentencien.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem