El PSC lamenta les paraules de Fortuny sobre la investigació de la Fiscalia

La formació dona "ple suport a les actuacions de transparència que està realitzant el nou govern de la ciutat"

El grup municipal del PSC a Sant Cugat del Vallès ha lamentat en un comunicat les paraules de Carmela Fortuny en relació a la investigació de la fiscalia superior de Catalunya referent a diferents contractacions, i per la qual s'ha requerit a l'ajuntament un informe de l'interventor municipal sobre la liquidació del pressupost 2018 i tota la seva documentació relativa.

L'alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla, afirmava el dimarts, 6 d'agost, que, durant el 2018, "es van arribar a pagar 1.400.000 euros en factures que no tenen al darrera cap contracte", incomplint "el que estableix la Llei de Contractes". Una afirmació a la qual l'exalcaldessa i portaveu de Junts per Sant Cugat, Carmela Fortuny, responia mitjançant un comunicat on demanava "rigor i veracitat a l'alcaldessa Mireia Ingla davant les acusacions sobre la gestió del govern municipal anterior".

Davant aquesta polèmica, el PSC ha volgut mostrar "ple suport a les actuacions de transparència que està realitzant el nou govern de la ciutat", considerant que "hi ha hagut una manca de control en la continuïtat de diversos serveis públics i en la seva tramitació contractual".

"La fugida endavant per part dels responsables del PDeCAT i de Junts per Sant Cugat en justificar una situació irregular en base al manteniment d'aquests serveis i de voler denunciar com si el nou equip de govern volgués desviar les responsabilitats cap al personal tècnic de l'Ajuntament", afirmen, "no s'adduïen a la veritat explicada tant per l'alcaldessa com per diferents membres del govern". "En cap cas el personal tècnic prenia la darrera decisió respecte a la demanda del servei contractat", afegeixen.

D'altra banda, en el mateix comunicat fan referència al "pla de mesures que diu que va posar en marxa l'anterior alcaldessa, Carmela Fortuny", dient que "aquest va ser aprovat per decret el dia abans de perdre l'alcaldia". És per això que els socialistes demanen "rigor i responsabilitat, ja que hi ha algunes d'aquestes mesures que no es podran complir per partir d'un calendari irreal".

Amb el seu comunicat, el PSC vol "donar per tancada la polèmica fins que la fiscalia determini l'abast de les irregularitats", afegint que cal "tenir present que l'any vinent en tornarem a parlar a causa d'operacions realitzades en els pressupostos del 2019".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem