Investiguen set santcugatenques per la vaga feminista del 8 de març

Els Mossos d'Esquadra van obrir una investigació pel tall de la via de ferrocarril per la vaga feminista

Els Mossos d'Esquadra investiguen set santcugatenques pel tall de les vies del tren a Sant Cugat durant la vaga feminista del passat 8 de març. El Comitè de la Vaga Feminista de Sant Cugat ha explicat els detalls de la investigació en un acte de suport a les investigades aquest divendres, 23 de març, a la plaça de Lluís Millet.

El 8 de març a primera hora del matí, un grup de dones va saltar a les vies del tren de l'estació de Ferrocarrils de la Generalitat de Sant Cugat i van tallar la circulació de trens durant dues hores. Els Mossos van acabar desallotjant i, en sortir de l'estació, set de les dones van ser identificades.

Una setmana després van ser cridades a declarar a la comissaria del Mossos d'Esquadra per presumptes delictes de desordres públics. Tot i que s'hi van presentar, van exercir el seu dret de no declarar. Un cop finalitzi la investigació policial, encara en marxa, s'haurà de veure si té continuïtat judicial o si s'arxiva la denúncia.

Cal recordar que setze veïns i veïnes de la Floresta ja van ser citats a declarar davant del jutjat pel tall dels Túnels de Vallvidrera de la vaga general del passat 8 de novembre.

"No estem soles"

Acte de suport a les dones encausades per la vaga feminista FOTO: TOT Sant Cugat

Una cinquantena de persones han mostrat el seu suport a les investigades durant l'acte d'aquest divendres, en el qual el Comitè de la Vaga Feminista ha llegit un manifest. "El dia 8 de març vam tallar els FGC perquè vam decidir aturar aquest sistema que se sostè gràcies a totes nosaltres. Per aquest fet, els Mossos d'Esquadra estan investigant a set companyes", denuncien.

"Volen que a través de la repressió deixem de mobilitzar-nos, però el passat 8 de març vam desmotrar que n'estem fartes, que tenim 8 mil motius per aturar-ho tot i que seguirem lluitant cada dia", han proclamat. "Volem reivindicar els motius de la vaga", ha afirmat una de les membres del Comitè de la Vaga Feminista de Sant Cugat, que ha recordat que el 8 de març "no era un dia qualsevol" i que el tall del tren s'emmarca en un context de reivindicació i vaga arreu del món.

"Tallar la via s'inscriu en aquest gran dia on moltes dones que no s'havien manifestat mai van sortir per primera vegada al carrer", afegeix una de les membres del Comitè de Vaga, que ha tornat a celebrar l'èxit d'aquella jornada reivindicativa.

El manifest enumera totes les discriminacions que han d'afrontar les dones en la nostra societat, com l'escletxa salarial, les violacions, maltractes i assassinats, la responsabilitat de les cures o la invisibilització. "Les dones treballadores lluitem per transformar aquest sistema que ens vol sotmesa", afegeixen en un text que finalitza: "No estem soles, no ho estàvem el 8 de març i no ho estarem ara".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem