Centenars de santcugatencs i santcugatenques participen a la cercavila feminista

Mig miler de persones han recorregut el centre de Sant Cugat

Centenars de santcugatencs i santcugatenques s'han sumat a la cercavila organitzat aquest 8 de març pel Comitè de la Vaga Feminista a Sant Cugat. A les dotze del migdia, la plaça de l'estació s'ha omplert de persones que s'han volgut sumar al recorregut per mostrar el seu suport a la vaga feminista i denunciar les desigualtats de tot tipus entre homes i dones. És la manifestació feminista més gran que s'ha fet mai a Sant Cugat.

Abans d'iniciar la cercavila, s'ha fet lectura d'un manifest a la plaça de Lluís Millet. "Venim de molts 8 de març prenent els carrers per intentar trencar amb tot allò que ens oprimeix i ens esclavitza pel fet de ser dones", han proclamat.

El manifest ha posat paraules a totes les "violències masclistes" que pateixen les dones com la "inseguretat als carrers, la violència mitjançant les noves tecnologies, les violacions o les agressions masclistes". "Aquest 8 de març diem prou, hem decidit organitzar-nos arreu del món per aturar-ho tot. Paralitzem el món per dir prou a les violències masclistes de tots els àmbits de la nostra vida".

Un cop llegit el manifest, la cercavila amb mig miler de persones ha enfilat cap a la plaça del Rei de Sant Cugat, passant pels carrers del centre del municipi. Un cop a la plaça, s'ha tornat a llegir el manifest reivindicatiu i, després, es farà un dinar popular.

"La valoració de la cercavila és molt positiva" ha indicat Cristina Cabasés, membre del Comitè de Vaga, que ha afegit: "La manifestació ha estat la més gran de la lluita feminista a Sant Cugat i esperem que això no quedi només en avui".

FOTOS: Artur Ribera

Dia Internacional de la Dona

La cercavila és una de les activitats que s'han organitzat aquest 8 de març, Dia Internacional de la Dona, a Sant Cugat. A primera hora del matí, un piquet ha tallat les vies del tren de FGC durant dues hores a Sant Cugat i, posteriorment, s'ha informat a comerços del dret a vaga de les treballadores.

A més, aquesta tarda, els i les membres del Comitè de Vaga marxaran a Barcelona a sumar-se a la manifestació que es durà a terme a la capital catalana. La concentració comença a la cruïlla entre l'avinguda Diagonal i el passeig de Gràcia a les 18.30 hores. El punt de trobada és a les 17.30 hores a la plaça d'Octavià.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem