Josep Puig respon a l'oposició de Valldoreix: "No he fet res perjudicial pel poble"

Josep Puig veu possible que les "acusacions" siguin per "desviar l'atenció" dels "problemes" del govern de Sant Cugat

El president de l'EMD de Valldoreix, Josep Puig, ha convocat una roda de premsa per replicar les "acusacions" que ha rebut per part d'ERC, PSC i CUP. Els tres partits van criticar Puig, a qui van acusar "d'inacció" i "falta d'actitud i d'aptitud" i li van demanar la dimissió. "És una petició sense fonament, no he fet res que pugui ser perjudicial per l'EMD o pel poble", ha assegurat el president, que ha estat acompanyat per la resta del seu govern i alguns membres de Junts per Sant Cugat.

Més info: L'oposició de Valldoreix (excepte Ciutadans) demana la dimissió del president Josep Puig

Josep Puig no descarta que les crítiques rebudes per part d'ERC, PSC i CUP responguin a la necessitat de "dissimular els problemes" que té Sant Cugat. En aquest sentit, ha fet referència a Ragull Centre, l'Anella Verda o el retard en les llicències d'obres. "El govern de Sant Cugat té problemes i mirar cap a l'EMD pot servir per despistar", ha assegurat, recordant que els tres partits que han demanat la seva dimissió, formen el govern santcugatenc.

El president de Valldoreix ha volgut respondre algunes de les acusacions rebudes des de l'oposició. Una d'elles ha estat la "d'inacció". "La pandèmia ens ha fet trastocar els plans d'actuació", ha justificat Puig. A més, ha assenyalat l'Ajuntament de Sant Cugat en qüestions com l'avinguda del Baixador o la seguretat.

Més info: Josep Puig, president de Valldoreix: "Jo no dimitiré, ho tinc molt clar"

Una EMD és necessària?

Josep Puig ha estat molt crític amb el vocal de la CUP Ferran Margineda, qui va qüestionar l'eficiència de l'EMD com a institució. "Dir que s'elimini l'EMD és no tenir gens de sentiment valldoreixenc", ha denunciat el president, que afegia: "Ara que tenim una certa independència, ho vol centralitzar". Així, ha dit que la proposta de Margineda busca controlar políticament Valldoreix des de Sant Cugat, perquè "ara governen ells".

"Ell té un sou de vocal. Li pertocaria deixar el seu lloc a algú del seu partit que tingués un sentiment valldoreixenc", ha etzibat Puig, que s'ha mostrat sorprès també perquè des de la CUP s'ha mostrat interès per fer una EMD a La Floresta.

El salari i Ciutadans

Una de les darreres crítiques a Puig ha estat per la voluntat d'augmentar la seva dedicació i el seu sou del 75 al 90%. Mesos enrere, l'oposició va forçar la rebaixa arran d'un informe de la Diputació de Barcelona. "Se m'acusa d'una espècie de corrupció", assenyala Puig, que afirma que un informe de l'Associació Catalana de Municipis li permet fer aquest augment.

Més info: L'oposició de l'EMD obliga al president Puig a rebaixar al 75% la dedicació

Per aprovar-ho, caldrà l'abstenció o el suport de Ciutadans, ja que el govern de Junts per Valldoreix no té majoria. "Hem parlat amb Ciutadans, però no hem obtingut una resposta", ha afegit. Sobre si Ciutadans pot ser una opció per garantir una estabilitat durant els dos anys de mandat, ha comentat: "Hem parlat amb el vocal de Ciutadans. Hi ha coses en les quals hi ha un cert entendiment, en altres no. Però coincidim en el fet de treballar per Valldoreix".

Finalment, Puig ha assegurat que estan treballant en alguns dels aspectes que l'oposició li ha retret. És el cas del nou Reglament Municipal, la solució urbanística de la Colònia Montserrat, el conveni econòmic amb Sant Cugat o per evitar l'enderroc de les cases del carrer de Sant Francesc que la justícia va dictaminar que no complien la normativa. 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem